Odborník může pomoci i kutilům

Jsme národ plný schopných domácích kutilů a spoustu věcí si díky tomu dokážeme udělat svépomocí, na tom by nebylo nic špatného. Chybějící zkušenosti s plánováním ale zručností nenahradíme. Profesionálně zpracované návrhy bytů mohou velmi dobře posloužit i v těch případech, kdy si případnou rekonstrukci a vybavení bytu chcete řešit svépomocí.

Profesionální návrhář vám pomůže ideálně rozvrhnout dispozice bytu, sladí příjemně interiér a vytvoří funkční prostředí. Budete překvapeni chytrými řešeními, která i v malém bytě umožňují velmi efektivně nakládat s prostorem.

Podstatné úpravy řešte ihned

Potřebuje váš byt nová okna, podlahy či rozvody? Pokud máte možnost stěhování do nového o pár týdnů odložit a nechybí vám finance, doporučujeme vám tyto úpravy provést v bytě ihned. S největší pravděpodobností se jim časem nevyhnete, demontovat po několika letech nábytek a stěhovat se na čas s rodinou pryč už bude vždy jedině komplikovanější.

Zásadní stavební úpravy tedy v novém bytě vždy realizujte ideálně ihned. Pokud se do větších stavebních úprav pouštět budete, opět doporučujeme konzultovat je s bytovým designérem. Dostane-li možnost vybourat příčky, upravit umístění zásuvek a vypínačů, hrát si se světlem, či předělat koupelnu, může navrhnout pro byt mnohem zajímavější řešení interiéru a celkově prostor ještě lépe využít. Dostatek prostoru zejména oceníte v koupelně pokud uvažujete pořídit si set pračka a sušička, který vám usnadní spousty zbytečné práce.

Je-li váš rozpočet napjatý, šetřete spíše na ceně nábytku, který časem mnohem snáze vyměníte za kvalitnější trvalé řešení.

Řešení na míru, nebo hotový nábytek?

Často se také setkáváme s tím, že majitelé nových bytů buď vybaví celý byt nábytkem na míru, nebo naopak míří výhradně do obchodu pro sériově vyráběný nábytek.

Není přitom nic špatného na tom, pokud si dominantní část interiéru necháte zařídit zakázkovou výrobou – typicky vestavěné skříně v ložnici, kuchyň a stěna v obývacím pokoji si zvýšenou investici zaslouží – a zbytek doplnit obyčejnějším nábytkem z nadnárodních řetězců. Je jen nutné vše důkladně promyslet, aby spolu jednotlivé prvky ladily a interiér tak působil celistvým dojmem.