Bez pravidelného zalévání toho ale nedosáhnete. Nemusíte však používat pouze tradiční konvenční metody. Vyberte si moderní způsob zavlažování, a nakonec ještě ušetříte.

Trávník

Největší problém byl vždy trávník. Každý by ho chtěl mít jako z partesu, ale jenom málokdo toho nakonec dosáhne. Kouzlo dokonalého pažitu spočívá nejen v jeho zastřihávání, avšak i v zalévání. Trávník na menších zahradách dokážete zvládnout jen s pomocí hadice, respektive konve. Na větší plochy je už skoro nezbytné nasadit moderní techniku ve formě automatického zavlažování.

Zavlažování trávníku tímto způsobem je mnohonásobně efektivnější a stojí i méně financí. Samozřejmě, počáteční investice není zrovna drobná, avšak spotřeba vody je zde mnohdy i několikanásobně nižší. I přesto dostane se správným nastavením váš trávník dostatečné množství vláhy.

Nové závlahové systémy umožňují vše ovládat pouze prostřednictvím mobilního telefonu nebo tabletu. Stačí párkrát kliknout na příslušné kolonky a máte vše nastaveno klidně i na týdny dopředu. Víceméně tím často i mnoho desítek minut trvající práci vměstnáte do několika málo vteřin.

Pro záhony a skleníky

Pro trávník se nejčastěji používá rotační rozprašovač, ovšem zavlažování skleníku, respektive záhonů chce trochu jemnější řešení, a sice v podobě kapkové závlahy.

Kapkovací závlaha nápadně připomíná děravou hadici, nicméně z té stále bude tryskat voda příliš rychlým tempem. Kapkové systémy jsou přeci jen o dost sofistikovanější a také mnohem odolnější. A to nejen pouze proti zanesení od hlíny či jiných nečistot, avšak i vůči mechanickému poškození.