Jednoduchý trik, jak na první pohled poznat čerstvé jahody

K šetrné sklizni jahod můžeme použít i menší nůžky.
Zdroj: lzf / Shutterstock.com

Kvalitní jahody poznáte i podle dobře vybarvené dužniny.
Zdroj: Shutterstock.com / Vitalina Rybakova

Jahody se vybarvují postupně. Dokud nejsou celé červené, nesklízíme je.
Zdroj: Alena Brozova / Shutterstock.com

Jahody dozrávají postupně - záleží na odrůdě i na péči
Zdroj: Shutterstock.com / Tiplyashina Evgeniya

Vlastnoručně sesbírané jahody.
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Čerstvé jahody jsou skvělá pochoutka.
Zdroj: Marta Teron / Shutterstock.com

Pěstování jahod v mulčovací textilii
Zdroj: Sever180 / Shutterstock.com

Jahody postupně dozrávají.
Zdroj: Denis Pogostin / Shutterstock.com

Za péči se jahodníky odmění bohatou úrodou
Zdroj: Ludmila Dušková

Mulčování slámou jahodníkům svědčí
Zdroj: FamVeld / Shutterstock.com

Se sbíráním jahod rády pomohou děti.
Zdroj: strawberries / Shutterstock.com

Sklizeň jahod je namáhavá hlavně na záda.
Zdroj: Ketolina / Shutterstock.com

Při nešetrné sklizni můžeme poškodit ještě nezralé plody.
Zdroj: milmed / Shutterstock.com