Na Balkáně se čevapčiči podává s ajvarem a chlebovými plackami.
Slovinské čevapčiči se podává s grilovanými paprikami a pečenými brambory, na kterých se zvolna rozpouští kajmak.
Tradičním ochucovadlem v Srbsku je hlavně ajvar, popř. kysaná smetana.
Tradiční čevapčiči se griluje.
„České“ čevapčiči se opéká na pánvi.
Kajmak je tradiční sýr, vyráběný z vrstev vysrážené smetany.
Čevapčiči v České republice zdomácnělo.
Tradičně se u nás čevapčiči podává s vařeným bramborem, cibulí a hořčicí.
Zatímco na Balkáně je cibule obvykle červená, u nás se setkáme často i s bílou.
Brambory pečeme rozpůlené a naříznuté do kříže, tak se rychleji propečou.
Ajvar je pasta z grilovaných paprik, případně další zeleniny, zejména cibule a lilku.
Odesláním souhlasím se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí Zásady zpracování osobních údajů spol. VLTAVA LABE MEDIA a.s.