Diovo ovoce prodlužuje mládí, aneb o tomelu japonském

Dobře vyzrálá semena tomelu můžeme zkusit zasadit.
Zdroj: Shutterstock.com / Madlen

Kaki
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Mrazuvzdorné odrůdy tomelu lze pěstovat i u nás
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

tomel japonský (Diospyros kaki)
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Kvetoucí tomel japonský (Diospyros kaki), známý jako kaki.
Zdroj: flaviano fabrizi / Shutterstock.com

Nezralé plody kaki na stromě.
Zdroj: TualekPhoto / Shutterstock.com

Kaki je ideální sklízet dobře zralé.
Zdroj: nnattalli / Shutterstock.com

Kaki se suší vcelku nebo na plátky.
Zdroj: Maljalen / Shutterstock.com

Kaki využijete i při pečení
Zdroj: Shutterstock.com / Nedim Bajramovic

Kaki je nejchutnější v plné zralosti
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Plody kaki můžeme konzumovat jak syrové, tak sušené.
Zdroj: Shutterstock.com / photolona

tomel
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Plody kaki, známého též jako tomel nebo churma.
Zdroj: Chamille White / Shutterstock.com

tomel (Diospyros)
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Kaki
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

sušené kaki
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

plody tomelu
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Chuť tohoto ovoce připomíná každému něco jiného.
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Čerstvě sklizené plody tomelu japonského, zvané kaki.
Zdroj: Alexsander Ovsyannikov / Shutterstock.com

Kaki můžeme konzumovat čerstvé i sušené.
Zdroj: Yakov Oskanov / Shutterstock.com