Nejlepší domácí jablečný mošt: jak uchovat skvělou chuť i vitamíny?

Jablečný mošt je nejlepší čerstvě vylisovaný.
Zdroj: Thomas Oswald / Shutterstock.com

Zralé jablko lze snadno utrhnout
Zdroj: Shuttertstock.com / JP Chretien

Domácí jablečný mošt je nejlepší čerstvý.
Zdroj: Drakonyashka / Shutterstock.com

Nejlépe, když můžeme moštovat venku.
Zdroj: Marsan / Shutterstock.com

obrázek z archivu ireceptar.cz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Jablka nejprve důkladně umyjeme.
Zdroj: Beekeepx / Shutterstock.com

obrázek z archivu ireceptar.cz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Lisy na ovoce fungují na stejném principu - staré i nové
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Drtička a lis na jedné konstrukci
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Moštování u Národního divadla
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Kovové hřeby drtičky
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

obrázek z archivu ireceptar.cz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

obrázek z archivu ireceptar.cz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Domácí jablečný mošt.
Zdroj: Inga Nielsen / Shutterstock.com

Lis na výrobu domácího jablečného moštu.
Zdroj: Thomas Oswald / Shutterstock.com