Druhy pekáčů a jak se mezi nimi vyznat?

Na teflonový povrch si dávejte pozor.
Zdroj: Anton Starikov/Shutterstock.com

Mimostředně umístěné úchyty zaručí, že se pekáč dobře vejde do trouby.
Zdroj: Liliya Kandrashevich / Shutterstock.com

Nevýhodou nerezi je její náročná údržba.
Zdroj: Olga Popova/Shutterstock.com

Keramika má výtečné vlastnosti, je nutné s ní však zacházet podle pravidel.
Zdroj: caimacanula/Shutterstock.com

Římský hrnec je potřeba před pečením 20 namočit do vody.
Zdroj: Lora liu / Shutterstock.com

Celoskleněné pekáče vydrží žár, vždy si to ale ověřte.
Zdroj: Berka7/Shutterstock.com

Kuře se skvěle peče i na mřížce.
Zdroj: Elena Veselova/Shutterstock.com

Měděné nádobí patří mezi luxusnější kuchyňské vybavení.
Zdroj: bantik_2308 / Shutterstock.com

Pekáče se tradičně vyrábí dokonce i z terakoty.
Zdroj: lucadp/Shutterstock.com

Litinové pekáče dobře udržují teplotu.
Zdroj: Anna Shepulova/Shutterstock.com

V pekáči zvládnete i dezerty.
Zdroj: Brent Hofacker/Shutterstock.com

Nerez je zapotřebí namazat.
Zdroj: ffolas/Shutterstock.com

Keramiku je nutné zahřívat postupně.
Zdroj: Elena Blokhina/Shutterstock.com

Výhodou plastových vík přímo na pekáč je možnost rychlého transportu nebo praktického skladování.
Zdroj: Anton Starikov/Shutterstock.com

Pekáč opatřený mřížkou zvlášť využijeme při pečení masa.
Zdroj: Kitch Bain / Shutterstock.com

Smaltové pekáče zvládnou řadu pokrmů.
Zdroj: images72/Shutterstock.com

Pravé české buchty zvládnete upéct s trochou cviku i v celoskleněném pekáči.
Zdroj: Akvals/Shutterstock.com