iReceptar.cz
15/17
Pinterest
Facebook

Druhy pekáčů a jak se mezi nimi vyznat?

×
REKLAMA
Na teflonový povrch si dávejte pozor.

Na teflonový povrch si dávejte pozor.

Zdroj: Anton Starikov/Shutterstock.com

Mimostředně umístěné úchyty zaručí, že se pekáč dobře vejde do trouby.

Mimostředně umístěné úchyty zaručí, že se pekáč dobře vejde do trouby.

Zdroj: Liliya Kandrashevich / Shutterstock.com

Nevýhodou nerezi je její náročná údržba.

Nevýhodou nerezi je její náročná údržba.

Zdroj: Olga Popova/Shutterstock.com

Keramika má výtečné vlastnosti, je nutné s ní však zacházet podle pravidel.

Keramika má výtečné vlastnosti, je nutné s ní však zacházet podle pravidel.

Zdroj: caimacanula/Shutterstock.com

Římský hrnec je potřeba před pečením 20 namočit do vody.

Římský hrnec je potřeba před pečením 20 namočit do vody.

Zdroj: Lora liu / Shutterstock.com

Celoskleněné pekáče vydrží žár, vždy si to ale ověřte.

Celoskleněné pekáče vydrží žár, vždy si to ale ověřte.

Zdroj: Berka7/Shutterstock.com

Kuře se skvěle peče i na mřížce.

Kuře se skvěle peče i na mřížce.

Zdroj: Elena Veselova/Shutterstock.com

Měděné nádobí patří mezi luxusnější kuchyňské vybavení.

Měděné nádobí patří mezi luxusnější kuchyňské vybavení.

Zdroj: bantik_2308 / Shutterstock.com

Pekáče se tradičně vyrábí dokonce i z terakoty.

Pekáče se tradičně vyrábí dokonce i z terakoty.

Zdroj: lucadp/Shutterstock.com

Litinové pekáče dobře udržují teplotu.

Litinové pekáče dobře udržují teplotu.

Zdroj: Anna Shepulova/Shutterstock.com

V pekáči zvládnete i dezerty.

V pekáči zvládnete i dezerty.

Zdroj: Brent Hofacker/Shutterstock.com

Nerez je zapotřebí namazat.

Nerez je zapotřebí namazat.

Zdroj: ffolas/Shutterstock.com

Keramiku je nutné zahřívat postupně.

Keramiku je nutné zahřívat postupně.

Zdroj: Elena Blokhina/Shutterstock.com

Výhodou plastových vík přímo na pekáč je možnost rychlého transportu nebo praktického skladování.

Výhodou plastových vík přímo na pekáč je možnost rychlého transportu nebo praktického skladování.

Zdroj: Anton Starikov/Shutterstock.com

Pekáč opatřený mřížkou zvlášť využijeme při pečení masa.

Pekáč opatřený mřížkou zvlášť využijeme při pečení masa.

Zdroj: Kitch Bain / Shutterstock.com

Smaltové pekáče zvládnou řadu pokrmů.

Smaltové pekáče zvládnou řadu pokrmů.

Zdroj: images72/Shutterstock.com

Pravé české buchty zvládnete upéct s trochou cviku i v celoskleněném pekáči.

Pravé české buchty zvládnete upéct s trochou cviku i v celoskleněném pekáči.

Zdroj: Akvals/Shutterstock.com

Na teflonový povrch si dávejte pozor.
Mimostředně umístěné úchyty zaručí, že se pekáč dobře vejde do trouby.
Nevýhodou nerezi je její náročná údržba.
Keramika má výtečné vlastnosti, je nutné s ní však zacházet podle pravidel.
Římský hrnec je potřeba před pečením 20 namočit do vody.
Celoskleněné pekáče vydrží žár, vždy si to ale ověřte.
Kuře se skvěle peče i na mřížce.
Měděné nádobí patří mezi luxusnější kuchyňské vybavení.
Pekáče se tradičně vyrábí dokonce i z terakoty.
Litinové pekáče dobře udržují teplotu.
V pekáči zvládnete i dezerty.
Nerez je zapotřebí namazat.
Keramiku je nutné zahřívat postupně.
Výhodou plastových vík přímo na pekáč je možnost rychlého transportu nebo praktického skladování.
Pekáč opatřený mřížkou zvlášť využijeme při pečení masa.
Smaltové pekáče zvládnou řadu pokrmů.
Pravé české buchty zvládnete upéct s trochou cviku i v celoskleněném pekáči.