Druhy pekáčů a jak se mezi nimi vyznat?
-
closeinfoAnton Starikov/Shutterstock.com
Na teflonový povrch si dávejte pozor.
-
closeinfoLiliya Kandrashevich / Shutterstock.com
Mimostředně umístěné úchyty zaručí, že se pekáč dobře vejde do trouby.
-
closeinfoOlga Popova/Shutterstock.com
Nevýhodou nerezi je její náročná údržba.
-
closeinfocaimacanula/Shutterstock.com
Keramika má výtečné vlastnosti, je nutné s ní však zacházet podle pravidel.
-
closeinfoLora liu / Shutterstock.com
Římský hrnec je potřeba před pečením 20 namočit do vody.
-
closeinfoBerka7/Shutterstock.com
Celoskleněné pekáče vydrží žár, vždy si to ale ověřte.
-
closeinfoElena Veselova/Shutterstock.com
Kuře se skvěle peče i na mřížce.
-
closeinfobantik_2308 / Shutterstock.com
Měděné nádobí patří mezi luxusnější kuchyňské vybavení.
-
closeinfolucadp/Shutterstock.com
Pekáče se tradičně vyrábí dokonce i z terakoty.
-
closeinfoAnna Shepulova/Shutterstock.com
Litinové pekáče dobře udržují teplotu.
-
closeinfoBrent Hofacker/Shutterstock.com
V pekáči zvládnete i dezerty.
-
closeinfoffolas/Shutterstock.com
Nerez je zapotřebí namazat.
-
closeinfoElena Blokhina/Shutterstock.com
Keramiku je nutné zahřívat postupně.
-
closeinfoAnton Starikov/Shutterstock.com
Výhodou plastových vík přímo na pekáč je možnost rychlého transportu nebo praktického skladování.
-
closeinfoKitch Bain / Shutterstock.com
Pekáč opatřený mřížkou zvlášť využijeme při pečení masa.
-
closeinfoimages72/Shutterstock.com
Smaltové pekáče zvládnou řadu pokrmů.
-
closeinfoAkvals/Shutterstock.com
Pravé české buchty zvládnete upéct s trochou cviku i v celoskleněném pekáči.