Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně

Krouhat můžete na speciálním kruhadle, nožem nebo škrabkou
Zdroj: Shutterstock.com / citr

Stojí za to ochutnat jak zelí bílé, tak červené včetně krajových specialit, jako je zelí vysocké
Zdroj: Shutterstock.com / istetiana

K nakládání zelí je třeba vhodná nádoba, kruhadlo a sůl, tlouk a další koření se také hodí
Zdroj: Shutterstock.com / Karl Allgaeuer

Kysané zelí je naší domácí superpotravinou
Zdroj: Shutterstock.com / Dani Vincek

nakládané zelí
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

červené a bílé zelí
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

bílé zelí
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Sto gramů syrového bílého zelí dodá tělu takové množství vitaminu C jako sklenice pomerančové šťávy.
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

nakládané zelí
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Nakrouhané zelí
Zdroj: Shutterstock.com

Nasolené zelí stačí promnout čistýma rukama
Zdroj: Shutterstock.com / Floki

Vysocké zelí je špičaté a šťavnaté
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

obrázek z archivu ireceptar.cz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz