Falunská uzenka zapečená s jablky na bramborovém gratiné

Oškrabané brambory nakrájíme na tenké plátky, skládáme je do pekáče, každou vrstvu osolíme a posypeme bylinkami.
Zdroj: Kamila Procházková

Jablko a cibuli nakrájíme na velice tenké plátky a ty vkládáme do zářezů uzenky.
Zdroj: Kamila Procházková

Falunská uzenka zapečená s jablky na bramborovém gratiné.
Zdroj: Kamila Procházková

Falunská uzenka zapečená s jablky na bramborovém gratiné.
Zdroj: Kamila Procházková

Falunská uzenka se jmenuje ve skutečnosti švédsky falukorv.
Zdroj: Kamila Procházková

Také jste v dětství nad knížkou Děti z Bullerbynu snili o chuti „falunské uzenky, té nejlepší“?
Zdroj: Kamila Procházková

Falunská uzenka zapečená s jablky na bramborovém gratiné.
Zdroj: Kamila Procházková

Falunská uzenka zapečená s jablky na bramborovém gratiné.
Zdroj: Kamila Procházková