Gołąbki - tradiční závitky z bílého zelí plněné mletým masem

Nejsilnější část listového žebra vykrojíme, zbytek tužších částí listu rozklepeme paličkou na maso.
Zdroj: Kamila Procházková

Maso smícháme se solí, pepřem, utřeným česnekem, majoránkou, opečenou cibulkou a rýží.
Zdroj: Kamila Procházková

Masovou směs tvarujeme do válečků, pokládáme na zelné listy na stranu se silnějšími žebry a zabalíme do válečků.
Zdroj: Kamila Procházková

Gołąbki – polská varanta závitků z bílého zelí s rajskou omáčkou.
Zdroj: Kamila Procházková

Pečené závitky podáváme s omáčkou, vhodnou přílohou je chléb nebo brambory.
Zdroj: Kamila Procházková

Gołąbki – polská varanta závitků z bílého zelí s rajskou omáčkou.
Zdroj: Kamila Procházková

Gołąbki – polská varanta závitků z bílého zelí s rajskou omáčkou.
Zdroj: Kamila Procházková

Gołąbki, golubky, golubce, holubky - co země, to jiný název.
Zdroj: Kamila Procházková