iReceptar.cz
7/13
Pinterest
Facebook

Irish Soda Bread – tradiční irský chléb upečete snadno bez droždí či pece

×
REKLAMA
Tradiční irský soda bread s rozinkami.

Tradiční irský soda bread s rozinkami.

Zdroj: Liz Van Steenburgh/ Shutterstock.com

Na řezu je vidět nadýchaná střídka.

Na řezu je vidět nadýchaná střídka.

Zdroj: Kamila Procházková

Mouka a vločky.

Mouka a vločky.

Zdroj: Kamila Procházková

Smícháme suché ingredience a pak zapracujeme máslo.

Smícháme suché ingredience a pak zapracujeme máslo.

Zdroj: Kamila Procházková

Přilijeme podmáslí.

Přilijeme podmáslí.

Zdroj: Kamila Procházková

Z těsta vytvoříme bochánek.

Z těsta vytvoříme bochánek.

Zdroj: Kamila Procházková

Bochánek nařízneme do kříže.

Bochánek nařízneme do kříže.

Zdroj: Kamila Procházková

kříž by měl být hluboký, aby chleba snáze vyběhl

kříž by měl být hluboký, aby chleba snáze vyběhl

Zdroj: Kamila Procházková

Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce, nebo podložený vařečkami.

Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce, nebo podložený vařečkami.

Zdroj: Kamila Procházková

Soda bread má křupavou kůrku.

Soda bread má křupavou kůrku.

Zdroj: Kamila Procházková

Hotový Soda Bread.

Hotový Soda Bread.

Zdroj: Kamila Procházková

Hotový Soda Bread můžeme krájet i klasické krajíce.

Hotový Soda Bread můžeme krájet i klasické krajíce.

Zdroj: Kamila Procházková

Soda bread - tradiční způsob krájení.

Soda bread - tradiční způsob krájení.

Zdroj: Brent Hofacker / Shutterstock.com

Tradiční irský soda bread s rozinkami.
Na řezu je vidět nadýchaná střídka.
Mouka a vločky.
Smícháme suché ingredience a pak zapracujeme máslo.
Přilijeme podmáslí.
Z těsta vytvoříme bochánek.
Bochánek nařízneme do kříže.
kříž by měl být hluboký, aby chleba snáze vyběhl
Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce, nebo podložený vařečkami.
Soda bread má křupavou kůrku.
Hotový Soda Bread.
Hotový Soda Bread můžeme krájet i klasické krajíce.
Soda bread - tradiční způsob krájení.