Jak nejlépe sklidit a uchovat ořechy?

obrázek z archivu ireceptar.cz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

ořechy
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

ořechy se lépe loupají po namočení do slané vody
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Ořechy jsou nesmírně cenné, zdravé, chutné a výživné dary ořešáku královského
Zdroj: autor Matauw / Shutterstock.com

Lískové oříšky dozrávají od srpna do listopadu dle odrůdy
Zdroj: VladFotoMag / Shutterstock.com

vlašské ořechy
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Síla skořápky má vliv na trvanlivost i zpracování ořechů
Zdroj: Marian Weyo / Shutterstock.com

Tradiční lodičky z ořechových skořápek
Zdroj: Shutterstock.com / Vera Dolezalova

Ořechová rubina barví - u rukou o to nestojíme, na vlasy se však může hodit.
Zdroj: Shutterstock.com / Tunatura

Z umletého ořechového oplodí připravíme přírodní barvu na vlasy
Zdroj: Shutterstock.com / Heike Rau

Ořechy, plody ořešáku královského.
Zdroj: KanphotoSS / Shutterstock.com

Sklizené ořechy.
Zdroj: mythja / Shusterstock.com

Jádra vlašských ořechů se podobají mozku. A jsou pro něj vynikající výživou
Zdroj: Alexyz3d / Shutterstock.com

Lískové oříšky, plody lísky obecné.
Zdroj: Branislav Zivkovic / Shutterstock.com

Zdravé ořechy jsou cennou pochoutkou
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Oplodí zralých ořechů puká samo, což nám usnadňuje sklizeň
Zdroj: Matauw / Shutterstock.com

Rozpůlený plod ořešáku.
Zdroj: Sea Wave / Shutterstock.com