Při domácí přípravě je vhodnější nakrájet sýr tak, aby se dala co nejefektivněji využít plocha pánve .
Plátky sýra na smažák by měly být silné cca 1 cm.
Ideální sýr na smažák? Minimálně 40 %, ale lépe více než 45 % tuku v sušině.
Smažený sýr patří k oblíbeným jídlům české kuchyně.
Smažený sýr můžeme nakrájet na protáhlé trojúhelníky.
Ke smaženému sýru se skvěle hodí okurkový salát.
Smažák s brambory, tatarskou omáčkou a okurkovým salátem.
Podstatně déle vydrží v roztékající se podobě sýr s vyšším obsahem tuku, minimálně 40 %.
Odesláním souhlasím se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí Zásady zpracování osobních údajů spol. VLTAVA LABE MEDIA a.s.