Jak správně uvařit vejce? Rozhoduje přesný čas a teplota vody

Vařená vejce lze v kuchyni využít na mnoho způsobů
Zdroj: Ildi Papp / Shutterstock.com

Čerstvá slepičí vejce.
Zdroj: Tatuasha / Shutterstock.com

Vajíčka jsou v kuchyni použitelná na mnoho způsobů
Zdroj: Alexander Prokopenko / Shutterstock.com

Vejce po uvaření zchlaďte ve studené vodě
Zdroj: A. Aleksandravicius / Shutterstock.com

Vajíčko je při vaření základní surovina
Zdroj: Dmytro Zinkevych / Shutterstock.com

vejce na hniličku, ideální snídaně
Zdroj: Shutterstock.com / Olga Miltsova

Tuhost žloutku i bílku závisí na délce vaření
Zdroj: Mikhaylovskiy / Shutterstock.com

Vajíčka natvrdo se vaří nejdéle
Zdroj: Khaohom Mali / Shutterstock.com

Loupání vajec usnadní studená voda
Zdroj: Africa Studio / Shutterstock.com

Vejce nahniličko má žloutek z části tekutý
Zdroj: little star / Shutterstock.com