Zimní sklizeň mišpulí: Vyzkoušejte lahodná povidla a voňavé víno
×
REKLAMA

Zrající plod mišpule (Mespilus germanica)
Zdroj: danielo / Shutterstock.com

Prosincová sklizeň mišpulí
Zdroj: TwilightArtPictures / Shutterstock.com

Mišpule sklízíme většinou až když listí opadá
Zdroj: TwilightArtPictures / Shutterstock.com

Plody mišpule jsou po přemrznutí ještě chutnější
Zdroj: Shutterstock.com / ultimathule

Pokud mišpule sklidíme ještě před přemrznutím, musíme je nechat odležet
Zdroj: kifah abutumeh / Shutetrstock.com

Mišpule jsou nejlepší teprve poté, co přejdou mrazem
Zdroj: 09arts / Shutterstock.com

Z mišpulí připravíte výtečné marmelády, povidla i kompoty
Zdroj: Ivaylo Ivanov / Shutterstock.com