Pozor na špatně naklíčená semena: Mohou být toxická a poškodit zdraví

Pískavice řecké seno je koření, které můžeme i naklíčit
Zdroj: Madeleine Steinbach / Shutterstock.com

Krátce naklíčení luštěniny je třeba tepelně upravit
Zdroj: Inna Taran / Shutterstock.com

Drobná chia semínka snadno naklíčíte na neglazované misce
Zdroj: Shutterstock.com / Ildi Papp

Obiloviny snadno naklíčíte ve sklenici
Zdroj: Shutterstock.com / Charlotte Lake

Naklíčená řeřicha zpestří jídelníček
Zdroj: PosiNote/Shutterstock.com

Řeřichu můžeme rychlit na nakličovací misce
Zdroj: YoImages/Shutterstock.com

nakličovací láhev
Zdroj: Shutterstock.com / Bildagentur Zoonar GmbH

Alfalfa, vojtěška, patří mezi nejlahodnější. Ale je třeba ji konzumovat, teprve až zezelená
Zdroj: Ildi Papp / Shutterstock.com

Zelené výhonky jsou plné prospěšných látek
Zdroj: Peter Hermes Furian / Shutterstock.com

Naklíčenou pohanku můžeme přidat do salátů, nebo krátce orestovat či zapéci
Zdroj: Grezova Olga / Shutterstock.com