iReceptar.cz
1/14
Pinterest
Facebook

Jak snadno oddělit žloutek od bílku – trik s PET lahví a další vychytávky

×
REKLAMA
K naťuknutí vaječné skořápky skvěle poslouží tupá hrana nože.

K naťuknutí vaječné skořápky skvěle poslouží tupá hrana nože.

Zdroj: Agave Studio / Shutterstock.com

Skořápku uprostřed naťukneme a pak opatrně vejce rozdělíme.

Skořápku uprostřed naťukneme a pak opatrně vejce rozdělíme.

Zdroj: Tatiana Foxy / Shutterstock.com

Bílek od žloutku oddělíme i bez dalších pomůcek.

Bílek od žloutku oddělíme i bez dalších pomůcek.

Zdroj: Dmitrii Pridannikov / Shutterstock.com

Oddělovač bílku od žloutku má různé podoby.

Oddělovač bílku od žloutku má různé podoby.

Zdroj: Pravit Boonjang / Shutterstock.com

Vajíčko rozklepneme a žloutek oddělíme pomocí plastové lahve.

Vajíčko rozklepneme a žloutek oddělíme pomocí plastové lahve.

Zdroj: Levent Konuk / Shutterstock.com

Vaječné žloutky opatrně oddělíme od bílků.

Vaječné žloutky opatrně oddělíme od bílků.

Zdroj: Shutterstock.com

Na vyšlehání sněhu potřebujeme bílky bez příměsí žloutků.

Na vyšlehání sněhu potřebujeme bílky bez příměsí žloutků.

Zdroj: pongsuk sapukdee / Shutterstock.com

Oddělovač či odlučovač vaječného bílku.

Oddělovač či odlučovač vaječného bílku.

Zdroj: OKcamera / Shutterstock.com

Vajíčko opatrně rozklepneme.

Vajíčko opatrně rozklepneme.

Zdroj: iva / Shutterstock.com

Na oddělení bílku od žloutku se prodávají různé pomůcky.

Na oddělení bílku od žloutku se prodávají různé pomůcky.

Zdroj: Lanzelot / Shutterstock.com

Správně ušlehaný sníh vytvoří ostré špičky.

Správně ušlehaný sníh vytvoří ostré špičky.

Zdroj: Olga Dubravina/Shutterstock.com

Sníh musí být hutný, lesklý a hladký.

Sníh musí být hutný, lesklý a hladký.

Zdroj: Natasha Breen/Shutterstock.com

Mezi barvou žloutků mohou být výrazné rozdíly.

Mezi barvou žloutků mohou být výrazné rozdíly.

Zdroj: Onanong Thongnoum / Shutterstock.com

Sytost zbarvení žloutků ovlivňuje složení potravy drůbeže.

Sytost zbarvení žloutků ovlivňuje složení potravy drůbeže.

Zdroj: Onanong Thongnoum / Shutterstock.com

K naťuknutí vaječné skořápky skvěle poslouží tupá hrana nože.
Skořápku uprostřed naťukneme a pak opatrně vejce rozdělíme.
Bílek od žloutku oddělíme i bez dalších pomůcek.
Oddělovač bílku od žloutku má různé podoby.
Vajíčko rozklepneme a žloutek oddělíme pomocí plastové lahve.
Vaječné žloutky opatrně oddělíme od bílků.
Na vyšlehání sněhu potřebujeme bílky bez příměsí žloutků.
Oddělovač či odlučovač vaječného bílku.
Vajíčko opatrně rozklepneme.
Na oddělení bílku od žloutku se prodávají různé pomůcky.
Správně ušlehaný sníh vytvoří ostré špičky.
Sníh musí být hutný, lesklý a hladký.
Mezi barvou žloutků mohou být výrazné rozdíly.
Sytost zbarvení žloutků ovlivňuje složení potravy drůbeže.