Jak snadno oddělit žloutek od bílku – trik s PET lahví a další vychytávky
-
closeinfoAgave Studio / Shutterstock.com
K naťuknutí vaječné skořápky skvěle poslouží tupá hrana nože.
-
closeinfoTatiana Foxy / Shutterstock.com
Skořápku uprostřed naťukneme a pak opatrně vejce rozdělíme.
-
closeinfoDmitrii Pridannikov / Shutterstock.com
Bílek od žloutku oddělíme i bez dalších pomůcek.
-
closeinfoPravit Boonjang / Shutterstock.com
Oddělovač bílku od žloutku má různé podoby.
-
closeinfoLevent Konuk / Shutterstock.com
Vajíčko rozklepneme a žloutek oddělíme pomocí plastové lahve.
-
closeinfoShutterstock.com
Vaječné žloutky opatrně oddělíme od bílků.
-
closeinfopongsuk sapukdee / Shutterstock.com
Na vyšlehání sněhu potřebujeme bílky bez příměsí žloutků.
-
closeinfoOKcamera / Shutterstock.com
Oddělovač či odlučovač vaječného bílku.
-
closeinfoiva / Shutterstock.com
Vajíčko opatrně rozklepneme.
-
closeinfoLanzelot / Shutterstock.com
Na oddělení bílku od žloutku se prodávají různé pomůcky.
-
closeinfoOlga Dubravina/Shutterstock.com
Správně ušlehaný sníh vytvoří ostré špičky.
-
closeinfoNatasha Breen/Shutterstock.com
Sníh musí být hutný, lesklý a hladký.
-
closeinfoOnanong Thongnoum / Shutterstock.com
Mezi barvou žloutků mohou být výrazné rozdíly.
-
closeinfoOnanong Thongnoum / Shutterstock.com
Sytost zbarvení žloutků ovlivňuje složení potravy drůbeže.













