Jak snadno oddělit žloutek od bílku – trik s PET lahví a další vychytávky

K naťuknutí vaječné skořápky skvěle poslouží tupá hrana nože.
Zdroj: Agave Studio / Shutterstock.com

Skořápku uprostřed naťukneme a pak opatrně vejce rozdělíme.
Zdroj: Tatiana Foxy / Shutterstock.com

Bílek od žloutku oddělíme i bez dalších pomůcek.
Zdroj: Dmitrii Pridannikov / Shutterstock.com

Oddělovač bílku od žloutku má různé podoby.
Zdroj: Pravit Boonjang / Shutterstock.com

Vajíčko rozklepneme a žloutek oddělíme pomocí plastové lahve.
Zdroj: Levent Konuk / Shutterstock.com

Vaječné žloutky opatrně oddělíme od bílků.
Zdroj: Shutterstock.com

Na vyšlehání sněhu potřebujeme bílky bez příměsí žloutků.
Zdroj: pongsuk sapukdee / Shutterstock.com

Oddělovač či odlučovač vaječného bílku.
Zdroj: OKcamera / Shutterstock.com

Vajíčko opatrně rozklepneme.
Zdroj: iva / Shutterstock.com

Na oddělení bílku od žloutku se prodávají různé pomůcky.
Zdroj: Lanzelot / Shutterstock.com

Správně ušlehaný sníh vytvoří ostré špičky.
Zdroj: Olga Dubravina/Shutterstock.com

Sníh musí být hutný, lesklý a hladký.
Zdroj: Natasha Breen/Shutterstock.com

Mezi barvou žloutků mohou být výrazné rozdíly.
Zdroj: Onanong Thongnoum / Shutterstock.com

Sytost zbarvení žloutků ovlivňuje složení potravy drůbeže.
Zdroj: Onanong Thongnoum / Shutterstock.com