Perilla, peprná bylinka, jejíž účinky ocení nejen alergici

Listy perilly mají zajímavou chuť
Zdroj: Shutetrstock.com / MAHATHIR MOHD YASIN

Ze semen perily se za studena lisuje zdraví prospěšný olej.
Zdroj: studio presence / Shutterstock.com

variety perilly se světle zelenými a vínovými listy
Zdroj: Shutterstock.com / Andrii Rymarenko

Perilu si můžeme předpěstovat doma.
Zdroj: Svetlana Shashkina / Shutterstock.com

obrázek z archivu ireceptar.cz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Semena perily křovité bývají v kolekcích asijské zeleniny.
Zdroj: wasanajai / Shutterstock.com

Perilla, někdy vietnamská bazalka, se přidává až na závěr.
Zdroj: Autor: JIANG HONGYAN

obrázek z archivu ireceptar.cz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

perilla křovitá
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Perilla má nafialovělou barvu a nahořklou chuť.
Zdroj: Autor: AN NGUYEN