Přezrálé banány nezatracujte, mají spoustu jednoduchých, užitečných využití

sušený banán
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

lívance s banánem
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Nejchutnější jsou plně vyzrálé banány.
Zdroj: Shutterstock.com / PTstock

Banánová zmrzlina.
Zdroj: Shutterstock.com / Tatiana Volgutova

Banánovo-ananasové blaho
Zdroj: Shutterstock.com / DronG

Avokádo s banánem vám dodá energii a zdravé tuky.
Zdroj: Shutterstock.com / Sunny Forest

Banán chléb krásně osladí.
Zdroj: Shutterstock.com / Lesya Dolyuk

Banánové muffiny
Zdroj: Shutterstock.com / Anna_Pustynnikova

Banány plněné čokoládou, připravené na gril
Zdroj: fetrinka / Shutterstock.com

Dobře zralé banány rozmačkáme vidličkou.
Zdroj: Kamila Procházková

Banana Bread – tedy banánový chlebíček se těší oblibě už téměř století.
Zdroj: Kamila Procházková

Banánový chlebíček se hodí ke snídani i svačině.
Zdroj: Kamila Procházková

Banánový chlebíček - dezert s bohatou ovocnou chutí.
Zdroj: Kamila Procházková

Banánový koláč z fazolí
Zdroj: Julio Macias / Shutterstock.com

DIY kosmetika z banánové slupky.
Zdroj: kazmulka / Shutterstock.com

Vnitřkem slupky od banánů můžeme potřít ruce.
Zdroj: J.K2507 / Shutterstock.com

Slupky od banánů poslouží jako skvělé hnojivo pro rostliny.
Zdroj: iva / Shutterstock.com

Dokonalá domácí recyklace - banánové slupky i vaječné skořápky proměníme ve vynikající hnojivo.
Zdroj: Tatiane Silva / Shutterstock.com

Slupky od banánu můžeme použít i jako leštidlo na boty.
Zdroj: iva / Shutterstock.com

Slupky bio banánů můžete usušit a připravit z nich čaj.
Zdroj: Heike Rau / Shutterstock.com

Banány budou dlouho čerstvé díky alobalu
Zdroj: Sergio Delle Vedove / Shutterstock.com

Slupky od banánů dobře usušíme na slunci.
Zdroj: Art_Pictures / Shutterstock.com

Vyluhováním banánových slupek můžeme připravit hnojivo.
Zdroj: iva / Shutterstock.com

Stopky banánů obalíme alobalem nebo potravinovou fólií.
Zdroj: PosiNote / Shutterstock.com

Banány dozrávají velmi rychle.
Zdroj: Cegli / Shutterstock.com

I banány s hnědými skvrnami na slupce můžeme skvěle využít.
Zdroj: sibyl2011 / Shutterstock.com

Vyzrálé banány můžeme také usušit.
Zdroj: New Africa / Shutterstock.com

Banány nakrájíme na 3 mm plátky a sušíme v sušičce potravin.
Zdroj: Monika Vosahlova / Shutterstock.com

Mražené banány namočené v jogurtu a mandlích.
Zdroj: iuliia_n / Shutterstock.com

Mražené banány namočené v čokoládě a sypané ořechy.
Zdroj: Tatiana Volgutova / Shutterstock.com

Mražené banány můžeme přizdobit podle svých možností a chutí.
Zdroj: KantidaKaan / Shutterstock.com

Mražené banány namočíme v čokoládové polevě.
Zdroj: Ahanov Michael / Shutterstock.com

Banánovým pyré naplníme tvořítka na led nebo na nanuky.
Zdroj: Ahanov Michael / Shutterstock.com

Banán můžeme využít i na přípravu pleťové masky.
Zdroj: iva / Shutterstock.com