Proč třísloviny léčí? Účinkují jako přírodní antiseptika a detoxikanty
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
trnka
-
closeinfoMadeleine Steinbach / Shutterstock.com
Pískavice řecké seno je koření, které můžeme i naklíčit
-
closeinfoShutterstock.com / EKramar
Odvar z dubové kůry, bohatý na třísloviny, pomáhá hemeroidy stahovat a hojit
-
closeinfoFormatoriginal / Shutterstock.com
Esenciální olej z vavřínu vznešeného.
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
Černý čaj nenechávejte s vodou v konvici dlouho.
-
closeinfoShutterstock.com / Liv friis-larsen
Čaj z čerstvých lístků pravého čajovníku
-
closeinfoFormatoriginal / Shutterstock.com
Sušené listy vavřínu vznešeného používáme při vaření pod označením bobkový list.
-
closeinfoShutterstock.com / nikashmeleva
Čajovník je stálezelená teplomilná rostlina.
-
closeinfoHeike Rau / Shutterstock.com
Sušená nať benediktu čubetu
-
closeinfoMiroslav Hlavko / Shutterstock.com
Benedikt lékařský, čubet benedikt (Cnicus benedictus) v květu
-
closeinfoCopernicus Stock / Shutterstock.com
Přízemní listová růžice benediktu lékařského (Cnicus benedictus)
-
closeinfoJolishka / Shutterstock.com
Sklízet můžeme rozkvétající i kvetoucí nať benediktu lékařského
-
closeinfoShutterstock.com / mirzamlk
pískavice řecké seno
-
closeinfoShutterstock.com / kostrez
Pískavice řecké seno (Trigonella foenum-graecum)
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
Čaj se skládá z více než stovky chemických látek a největší podíl v něm mají třísloviny
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
Mezi tradiční zdroje tříslovin patří dubová kůra