Sklizeň šípků: jak zachovat přírodní vitamíny?
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
Šípkový džem
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
I sušené šípky obsahují vitamín C
-
closeinfoShutterstock.com / Hirundo
šípky růže dužnoplodé
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
Růže dužnoplodá (Rosa villosa L.)
-
closeinfoShutterstock.com / Stale Edstrom
Růže svraskalá (Rosa rugosa)
-
closeinfoTuzemka / Shutterstock.com
Do sběru šípků se rády zapojí i děti.
-
closeinfoDeyan Georgiev / Shutterstock.com
Na sběr šípků je dobré se vybavit rukavicemi nebo používat nůžky.
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
Zralé šípky na keři.
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
Šípkový čaj je posilující
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
šípkový čaj
-
closeinfoShutterstock.com / sarsmis
Šípkový macerát má stejně intenzivní chuť a barvu jako nálev a zachované všechny vitamíny
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
Šípkový likér
-
closeinfoShutterstock.com / Marina Shanti
Šípkový čaj, nejčastější zdraví prospěšný "produkt" ze šípků.
-
closeinfoEgeris / Shutterstock.com
Šípky můžeme při nízké teplotě sušit i v troubě.
-
closeinfoart kitchen / Shutterstock.com
Šípky můžeme sušit i v sušičce.
-
closeinfoShutterstock.com / Antonova Ganna
Šípky můžete sušit v sušičce, nad topením i na sluníčku.
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
šípky
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
Šípky, přirozený zdroj vitamínů i minerálů
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
čerstvé šípky
-
closeinfoTuzemka / Shutterstock.com
Pro sušení je vhodné šípky sbírat od konce září do poloviny října.