Skořápky od vajec nevyhazujte. Jsou skvělé na pěstování sazenic rajčat

Rajčata můžeme zkusit pěstovat ve skořápce slepičích vajec.
Zdroj: ratanaphong benmart / Shuttestock.com

Semenáče okurek ve vaječných skořápkách.
Zdroj: Shutterstock.com

Různé výhonky vypadají skvěle ve vaječných skořápkách
Zdroj: Julia-Bogdanova / Shutterstock.com

Semenáčky rajčat předpěstované ve vaječné skořápce.
Zdroj: tashulia / Shutterstock.com

Výsevy různých rostlin je vhodné označit.
Zdroj: JurateBuiviene / Shutterstock.com

Kartonové plato od vajec propouští vodu, nesmíme zapomenout na nepropustnou podložku.
Zdroj: FotoHelin / Shutterstock.com

Vaječné skořápky snadno rozdrtíme v hmoždíři.
Zdroj: ThamKC / Shutterstock.com

Dokonalá recyklace: sadbovače z roliček toaletního papíru.
Zdroj: Marius GODOI / Shutterstock.com

DIY sadbovače z roliček od toaletního papíru či kartonů od vajec.
Zdroj: Karn wattanapintu22 / Shutterstock.com

K předpěstování rostlin můžeme využít papírová plata od vajec.
Zdroj: ratanaphong benmart / Shutterstock.com

vaječné skořápky
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Semena můžete máčet před výsevem na záhony i do sadbovače pro předpěstování sazenic
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

sazenička rajčete připravená k přesazení ze sadbovače
Zdroj: Shutterstock.com / Allexxandar

Vaječné skořápky můžete rozdrtit i s pomocí PET lahve.
Zdroj: BOKEH STOCK / Shutterstock.com

K usušení seed bombs se výborně hodí papírová plata od vajec.
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Ředkvičky můžeme vysévat i do kartonového obalu od vajec.
Zdroj: Masson / Shutterstock.com

Skořápky obohatí kompost
Zdroj: M. Schuppich / Shuttestock.com

Brokolici svědčí mulčování. Vaječné skořápky odrazují běláska zelného od kladení vajíček.
Zdroj: Nadzeya Pakhomava / Shutterstock.com

Dokonalá domácí recyklace - banánové slupky i vaječné skořápky proměníme ve vynikající hnojivo.
Zdroj: Tatiane Silva / Shutterstock.com

Žertovné osení potěší malé i velké
Zdroj: Shutterstock.com / andriano.cz

S drcením skořápek pomůže kuchyňský váleček.
Zdroj: prachyaloyfar / Shutterstock.com

Jemně mleté skořápky jsou skvělým zdrojem vápníku.
Zdroj: ThamKC / Shutterstock.com