Květák očistíme a rozdělíme na podobně velké části.
Smažené žampiony patří k oblíbeným bezmasým jídlům.
Příprava obalovaného květáku vyžaduje notnou dávku zručnosti a trpělivosti.
Při obalování květáku si nejčastěji pomáháme vidličkou.
Žampiony můžeme obalovat celé, popř. rozpůlené.
Drobné dílky květáku potřebujeme namočit v rozšlehaném vajíčku.
S obalováním květáku nám může pomoci kuchyňská pinzeta.
žampiony
Bohatá úroda žampionů na pěstební kostce
Buffalo květák
V Indii se těší oblibě květák smažený v kořeněném těstíčku, zvaný pakora.
Smažený květák patří k oblíbeným letním jídlům.
Odesláním souhlasím se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí Zásady zpracování osobních údajů spol. VLTAVA LABE MEDIA a.s.