Umíte správně vybrat a připravit rýži?

Rozdíl mezi kulatozrnnou a dlouhozrnnou poznáte hned.
Zdroj: Mazur Travel/Shutterstock.com

Tři druhy rýže, hnědá jako příloha, arborio na risotta a kaše a basmati k masům.
Zdroj: Sarah2/Shutterstock.com

Sklizeň rýže v Asii
Zdroj: TOM...foto/Shutterstock.com

Rýžová pole krmí velkou část planety.
Zdroj: Natalia Rezanova/Shutterstock.com

Kulatozrnná rýže skvěle zkrémovatí.
Zdroj: Africa Studio/Shutterstock.com

Různé barvy rýže napoví i o jejich odlišném využití.
Zdroj: kuvona/Shutterstock.com

Koupi rýžovaru zvažte, pokud rýži jíte denně.
Zdroj: Jimmy Vong/Shutterstock.com

Rýže má nejen různé barvy, ale také tvary.
Zdroj: marekuliasz / Shutterstock.com

Jasmínová dlouhozrnná rýže je zvláště voňavá.
Zdroj: Agri Food Supply/Shutterstock.com

Rýže se při zpracování musí loupat.
Zdroj: wk1003mike/Shutterstock.com