Vitamin C - které přírodní zdroje jej obsahují nejvíce? Budete překvapeni

Šípkový čaj, nejčastější zdraví prospěšný "produkt" ze šípků.
Zdroj: Shutterstock.com / Marina Shanti

Olej z rakytníku řešetlákového.
Zdroj: mama_mia / Shutterstock.com

tropická acerola, barbadoská třešeň
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

I sušené šípky obsahují vitamín C
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Šípky, přirozený zdroj vitamínů i minerálů
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Šťáva z čerstvých plodů aceroly.
Zdroj: Here Asia / Shutterstock.com

šípky
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

červený a černý rybíz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Z listů rakytníku řešetlákového se připravuje zdravý čaj.
Zdroj: iva / Shutterstock.com

Plody tropické aceroly jsou velmi bohaté na vitamín C.
Zdroj: PARALAXIS / Shutterstock.com

Rakytník je přírodní elixír podporující vitalitu a odolnost
Zdroj: Shutterstock.com / Ievgeniia Maslovska

Nálev či macerát připravíte z mraženého i sušeného rakytníku. Přidat můžete citronovou trávu, zázvor...
Zdroj: Palplaner / Shutterstock.com

Rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides)
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Šípkový macerát má stejně intenzivní chuť a barvu jako nálev a zachované všechny vitamíny
Zdroj: Shutterstock.com / sarsmis

rakytník, přírodní multivitamín
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Smoothie s plody rakytníku
Zdroj: Shutterstock.com / OlegD

Rakytníkový čaj v konvici.
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Marmeládu z rakytníku můžeme připravit jak ze tepla, tak za studena.
Zdroj: iva / Shutterstock.com

Ruční obírání plodů rakytníku je nepraktické, použijte raději nůžky.
Zdroj: ra3rn / Shutterstock.com

Pro uskladnění se plody rakytníku suší na vzdušném temném místě.
Zdroj: Malchus Kern / Shutterstock.com

Plody rakytníku se ze stromů a keřů sklízejí, jakmile přejdou mrazem.
Zdroj: loskutnikov / Shutterstock.com

Rakytníková šťáva je velmi kyselá, pro přípravu sirupů džemů se výrazně doslazuje.
Zdroj: nanka / Shutterstock.com

Velmi účinnou složkou mnoha kosmetických i léčivých přípravků je rakytníkový olej.
Zdroj: Bozhena Melnyk / Shutterstock.com

Rakytník lze vyluhovat v olivovém oleji.
Zdroj: GalinaSh / Shutterstock.com

Olej z rakytníku řešetlákového může být skvělým dárkem vlastnoruční výroby.
Zdroj: Aboltin / Shutterstock.com

Olej z rakytníku řešetlákového má řadu využití.
Zdroj: Madeleine Steinbach / Shutterstock.com

čerstvé šípky
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

vydlabané šípky
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Šípky můžete sušit v sušičce, nad topením i na sluníčku.
Zdroj: Shutterstock.com / Antonova Ganna

Šípek je zásobárnou vitaminu C.
Zdroj: Wikipedia.org / Henryk Kotowski

Velké množství vitamínu C obsahuje nejen ovoce, ale i některé druhy zeleniny.
Zdroj: 13Smile / Shutterstock.com