Legendární vizovické pečivo zvládnete upéct i doma, ale snadné to není

Hotové figurky necháte pár hodin sušit, pak je potřete rozšlehaným vajíčkem.
Zdroj: Pavla Jelínková

Hotové figurky z vizovického těsta můžeme zavěsit na stromek či větvičky.
Zdroj: Pavla Jelínková

Figurkami z vizovického těsta můžeme přizdobit dárky.
Zdroj: Pavla Jelínková

Figurky z vizovického pečiva mohou zdobit vánoční stromek.
Zdroj: Pavla Jelínková

Ostrý nožík, špejle, párátko, miska s „lepidlem“, štětec, kuličky koření.
Zdroj: Pavla Jelínková

Těsto pak vytvarujete do válečku, ze kterého nožem odkrajujete kousky a modelujete figurky.
Zdroj: Pavla Jelínková

Kulička z vizovického těsta připravená na výrobu rybičky.
Zdroj: Pavla Jelínková

Kuličku roztáhnete do tvaru ryby s ocáskem, ten překrojíte v polovině.
Zdroj: Pavla Jelínková

Párátkem vytvarujete „rty“ a vytlačíte rýhování na ploutvích. Přilepíte oko a nůžkami vystříháte šupiny.
Zdroj: Pavla Jelínková

S pečením končíme, když skončíme v okamžiku, kdy jsou figurky vybarvené do zlatova.
Zdroj: Pavla Jelínková

Hotovou rybku zavěsíme díky drátěnému očku.
Zdroj: Pavla Jelínková

Z vizovického těsta se zhotovují nejčastěji drobné zvířecí figurky.
Zdroj: Pavla Jelínková

Zvířecí figurky z vizovického těsta.
Zdroj: Pavla Jelínková

Z tenkého drátku si připravíte očka na zavěšení.
Zdroj: Pavla Jelínková

Zvířátka z vizovického těsta.
Zdroj: Pavla Jelínková

Zlatavá barva figurek, zelené jehličí a červené mašličky.
Zdroj: Pavla Jelínková