Ujela vám ruka se solí či kořením? Triky kuchařů, jak pokažené jídlo zachránit

Bylinky jídlo ochutí a soli pak postačí minimum
Zdroj: Julia Sudnitskaya / Shutterstock.com

obrázek z archivu ireceptar.cz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Silně aromatické listy libečku se hodí do mnoha pokrmů
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Bylinky a další ingredience
Zdroj: Shutterstock.com / Drozdowski

Domácí kořenící směs je výborná
Zdroj: Shutterstock.com / Marie C Fields

Pepř, kromě toho růžového, je z jedné rostliny.
Zdroj: Shutterstock.com / jeehyun

Kombinací chutí je mnoho
Zdroj: Shutterstock.com / neil langan

S přidáváním soli do pokrmů musíme být opatrní.
Zdroj: Yakov Oskanov / Shutterstock.com

Se záchranou přesolené polévky pomůže přidání syrových brambor.
Zdroj: Ahanov Michael / Shutterstock.com

obrázek z archivu ireceptar.cz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Koření je zdravější než sůl
Zdroj: Shutterstock.com / Sebastian Duda

Mořská sůl
Zdroj: AlenKadr / Shutterstock.com

Příliš mnoho soli škodí srdci
Zdroj: Sharif Pavlov / Shutterstock.com

Parmazán je hodně slaný, proto se solí opatrně.
Zdroj: Kamila Procházková

Libeček můžeme doplnit dalším kořením.
Zdroj: Marie Molková / Foto

Libeček lékařský můžeme využít čerstvý i sušený.
Zdroj: beta7 / Shutterstock.com

Jako odměrku můžeme při solení použít čajovou lžičku.
Zdroj: sevenke / Shutterstock.com

Se solí je třeba zacházet opatrně.
Zdroj: VasiliyBudarin / Shutterstock.com