Nejlepší čtenářské recepty: zelí kysané, sterilované i jiné

červené a bílé zelí
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Krouhat můžete na speciálním kruhadle, nožem nebo škrabkou
Zdroj: Shutterstock.com / citr

Vysocké zelí je špičaté a šťavnaté
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Kysané zelí je lehce stravitelné, chutné a výjimečně zdravé
Zdroj: neil langan / Shutterstock.com

K nakládání zelí je třeba vhodná nádoba, kruhadlo a sůl, tlouk a další koření se také hodí
Zdroj: Shutterstock.com / Karl Allgaeuer

Nasolené zelí stačí promnout čistýma rukama
Zdroj: Shutterstock.com / Floki

příprava kysaného zelí
Zdroj: Jan Kopřiva

příprava kysaného zelí
Zdroj: Jan Kopřiva

příprava kysaného zelí
Zdroj: Jan Kopřiva

Nakrouhané zelí
Zdroj: Shutterstock.com

nakládané zelí
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

nakládané zelí
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

kysané zelí
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

bílé zelí
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Stojí za to ochutnat jak zelí bílé, tak červené včetně krajových specialit, jako je zelí vysocké
Zdroj: Shutterstock.com / istetiana

Kysané zelí je naší domácí superpotravinou
Zdroj: Shutterstock.com / Dani Vincek

Zelí patří k vynikajícím zdrojům vitamínů.
Zdroj: areeya_ann / Shutterstock.com

obrázek z archivu ireceptar.cz
Zdroj: Archiv ireceptar.cz