iReceptar.cz
3/6
Pinterest
Facebook

Vynikající francouzská zelňačka: Uvaříte ji lehce z běžných českých ingrediencí

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky či kostky.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky či kostky.

Zdroj: Kamila Procházková

Mrkev, řapíkatý celer a cibuli zprudka opečeme.

Mrkev, řapíkatý celer a cibuli zprudka opečeme.

Zdroj: Kamila Procházková

Hotovou polévku posypeme petrželkou.

Hotovou polévku posypeme petrželkou.

Zdroj: Kamila Procházková

Součástí dobré zelňačky je i poctivý kuřecí vývar.

Součástí dobré zelňačky je i poctivý kuřecí vývar.

Zdroj: Kamila Procházková

Polévka z bílého zelí se ve Francii obvykle vaří bez uzenin.

Polévka z bílého zelí se ve Francii obvykle vaří bez uzenin.

Zdroj: Kamila Procházková

Zelňačku podáváme s chlebem, tradičně se chléb naláme přímo do polévky.

Zelňačku podáváme s chlebem, tradičně se chléb naláme přímo do polévky.

Zdroj: Kamila Procházková

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky či kostky.
Mrkev, řapíkatý celer a cibuli zprudka opečeme.
Hotovou polévku posypeme petrželkou.
Součástí dobré zelňačky je i poctivý kuřecí vývar.
Polévka z bílého zelí se ve Francii obvykle vaří bez uzenin.
Zelňačku podáváme s chlebem, tradičně se chléb naláme přímo do polévky.