Osvědčené triky našich babiček, kterými prodloužíte životnost potravin
-
closeinfoPosiNote / Shutterstock.com
Stopky banánů obalíme alobalem nebo potravinovou fólií.
-
closeinfoaurelie le moigne / Shutterstock.com
Omytý salát zbavíme přebytečné vody s pomocí odstředivky.
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
zmrazená máta
-
closeinfoPIXbank CZ / Shutterstock.com
Silice vydestilované z kmínu výborně chrání brambory před předčasným klíčením.
-
closeinfooxyzay / Shutterstock.com
Citronová šťává ochrání rozkrojené avokádo před hnědnutím.
-
closeinfoElena Veselova / Shutterstock.com
Do ledových kostek můžeme zamrazit i drobné ovoce.
-
closeinfoRoman Yanushevsky / Shutterstock.com
K prevenci nebo zpomalení enzymatického zhnědnutí potravin se používá např. citronová šťáva.
-
closeinfotag2016 / Shutterstock.com
Hnědnutí rozkrojeného avokáda zabrání rozkrojená cibule nebo citron.
-
closeinfomotodorov / Shutterstock.com
Salát vydrží déle čerstvý v chladničce.
-
closeinfoReda.G / Shutterstock.com
Povadlému salátu prospěje vodní lázeň.
-
closeinfoShutterstock.com / kazmulk
Avokádo prospívá zdraví i pleti
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
letní úroda
-
closeinfoArchiv ireceptar.cz
mražené lesní plody
-
closeinfoYashkin Ilya / Shutterstock.com
Čerstvá zelenina se kazí rychle
-
closeinfoarchiv
Zembag prodlouží trvanlivost brambor
-
closeinfopu_kibun / Shutterstock.com
Solanin se ve zvýšené míře vyskytuje v nazelenalé slupce bramborových hlíz i klíčcích.
-
closeinfoJIANG HONGYAN / Shutterstock.com
Kmín se hodí nejen při přípravě brambor k jídlu, ale i při skladování
-
closeinfoArt_Pictures / Shutterstock.com
Silice kmínu brzdí klíčení brambor a potírají plísně.
-
closeinfoAB-7272 / Shutterstock.com
Brambory skladované ve špatných podmínkách začnou klíčit.
-
closeinfoArtem Shadrin / Shutterstock.com
Na způsobu skladování závisí trvanlivost brambor



















