iReceptar.cz
13/20
Pinterest
Facebook

Osvědčené triky našich babiček, kterými prodloužíte životnost potravin

×
REKLAMA
Stopky banánů obalíme alobalem nebo potravinovou fólií.

Stopky banánů obalíme alobalem nebo potravinovou fólií.

Zdroj: PosiNote / Shutterstock.com

Omytý salát zbavíme přebytečné vody s pomocí odstředivky.

Omytý salát zbavíme přebytečné vody s pomocí odstředivky.

Zdroj: aurelie le moigne / Shutterstock.com

zmrazená máta

zmrazená máta

Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Silice vydestilované z kmínu výborně chrání brambory před předčasným klíčením.

Silice vydestilované z kmínu výborně chrání brambory před předčasným klíčením.

Zdroj: PIXbank CZ / Shutterstock.com

Citronová šťává ochrání rozkrojené avokádo před hnědnutím.

Citronová šťává ochrání rozkrojené avokádo před hnědnutím.

Zdroj: oxyzay / Shutterstock.com

Do ledových kostek můžeme zamrazit i drobné ovoce.

Do ledových kostek můžeme zamrazit i drobné ovoce.

Zdroj: Elena Veselova / Shutterstock.com

K prevenci nebo zpomalení enzymatického zhnědnutí potravin se používá např. citronová šťáva.

K prevenci nebo zpomalení enzymatického zhnědnutí potravin se používá např. citronová šťáva.

Zdroj: Roman Yanushevsky / Shutterstock.com

Hnědnutí rozkrojeného avokáda zabrání rozkrojená cibule nebo citron.

Hnědnutí rozkrojeného avokáda zabrání rozkrojená cibule nebo citron.

Zdroj: tag2016 / Shutterstock.com

Salát vydrží déle čerstvý v chladničce.

Salát vydrží déle čerstvý v chladničce.

Zdroj: motodorov / Shutterstock.com

Povadlému salátu prospěje vodní lázeň.

Povadlému salátu prospěje vodní lázeň.

Zdroj: Reda.G / Shutterstock.com

Avokádo prospívá zdraví i pleti

Avokádo prospívá zdraví i pleti

Zdroj: Shutterstock.com / kazmulk

letní úroda

letní úroda

Zdroj: Archiv ireceptar.cz

mražené lesní plody

mražené lesní plody

Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Čerstvá zelenina se kazí rychle

Čerstvá zelenina se kazí rychle

Zdroj: Yashkin Ilya / Shutterstock.com

Zembag prodlouží trvanlivost brambor

Zembag prodlouží trvanlivost brambor

Zdroj: archiv

Solanin se ve zvýšené míře vyskytuje v nazelenalé slupce bramborových hlíz i klíčcích.

Solanin se ve zvýšené míře vyskytuje v nazelenalé slupce bramborových hlíz i klíčcích.

Zdroj: pu_kibun / Shutterstock.com

Kmín se hodí nejen při přípravě brambor k jídlu, ale i při skladování

Kmín se hodí nejen při přípravě brambor k jídlu, ale i při skladování

Zdroj: JIANG HONGYAN / Shutterstock.com

Silice kmínu brzdí klíčení brambor a potírají plísně.

Silice kmínu brzdí klíčení brambor a potírají plísně.

Zdroj: Art_Pictures / Shutterstock.com

Brambory skladované ve špatných podmínkách začnou klíčit.

Brambory skladované ve špatných podmínkách začnou klíčit.

Zdroj: AB-7272 / Shutterstock.com

Na způsobu skladování závisí trvanlivost brambor

Na způsobu skladování závisí trvanlivost brambor

Zdroj: Artem Shadrin / Shutterstock.com

Stopky banánů obalíme alobalem nebo potravinovou fólií.
Omytý salát zbavíme přebytečné vody s pomocí odstředivky.
zmrazená máta
Silice vydestilované z kmínu výborně chrání brambory před předčasným klíčením.
Citronová šťává ochrání rozkrojené avokádo před hnědnutím.
Do ledových kostek můžeme zamrazit i drobné ovoce.
K prevenci nebo zpomalení enzymatického zhnědnutí potravin se používá např. citronová šťáva.
Hnědnutí rozkrojeného avokáda zabrání rozkrojená cibule nebo citron.
Salát vydrží déle čerstvý v chladničce.
Povadlému salátu prospěje vodní lázeň.
Avokádo prospívá zdraví i pleti
letní úroda
mražené lesní plody
Čerstvá zelenina se kazí rychle
Zembag prodlouží trvanlivost brambor
Solanin se ve zvýšené míře vyskytuje v nazelenalé slupce bramborových hlíz i klíčcích.
Kmín se hodí nejen při přípravě brambor k jídlu, ale i při skladování
Silice kmínu brzdí klíčení brambor a potírají plísně.
Brambory skladované ve špatných podmínkách začnou klíčit.
Na způsobu skladování závisí trvanlivost brambor