Osvědčené triky našich babiček, kterými prodloužíte životnost potravin

Stopky banánů obalíme alobalem nebo potravinovou fólií.
Zdroj: PosiNote / Shutterstock.com

Omytý salát zbavíme přebytečné vody s pomocí odstředivky.
Zdroj: aurelie le moigne / Shutterstock.com

zmrazená máta
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Silice vydestilované z kmínu výborně chrání brambory před předčasným klíčením.
Zdroj: PIXbank CZ / Shutterstock.com

Citronová šťává ochrání rozkrojené avokádo před hnědnutím.
Zdroj: oxyzay / Shutterstock.com

Do ledových kostek můžeme zamrazit i drobné ovoce.
Zdroj: Elena Veselova / Shutterstock.com

K prevenci nebo zpomalení enzymatického zhnědnutí potravin se používá např. citronová šťáva.
Zdroj: Roman Yanushevsky / Shutterstock.com

Hnědnutí rozkrojeného avokáda zabrání rozkrojená cibule nebo citron.
Zdroj: tag2016 / Shutterstock.com

Salát vydrží déle čerstvý v chladničce.
Zdroj: motodorov / Shutterstock.com

Povadlému salátu prospěje vodní lázeň.
Zdroj: Reda.G / Shutterstock.com

Avokádo prospívá zdraví i pleti
Zdroj: Shutterstock.com / kazmulk

letní úroda
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

mražené lesní plody
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Čerstvá zelenina se kazí rychle
Zdroj: Yashkin Ilya / Shutterstock.com

Zembag prodlouží trvanlivost brambor
Zdroj: archiv

Solanin se ve zvýšené míře vyskytuje v nazelenalé slupce bramborových hlíz i klíčcích.
Zdroj: pu_kibun / Shutterstock.com

Kmín se hodí nejen při přípravě brambor k jídlu, ale i při skladování
Zdroj: JIANG HONGYAN / Shutterstock.com

Silice kmínu brzdí klíčení brambor a potírají plísně.
Zdroj: Art_Pictures / Shutterstock.com

Brambory skladované ve špatných podmínkách začnou klíčit.
Zdroj: AB-7272 / Shutterstock.com

Na způsobu skladování závisí trvanlivost brambor
Zdroj: Artem Shadrin / Shutterstock.com