K tomu, abyste vytvořili tu správnou vánoční atmosféru u vás doma postačí jen pár drobností. Větvičky jehličnanů různých druhů, ozdoby, stojánek na svíčky a zelený drátek.

Jak zkrášlit domácnost před Vánoci se podívejte na videu:

Zdroj: Youtube

Věnec nad dveře

Adventní věnec je samozřejmostí, ovšem tím využití kulaté dekorace z voňavého jehličí nekončí. Vyrobte si věnec i na vstupní dveře, který ohromí každou návštěvu. Dobré je větvičky umístit na korpus, polystyrenový seženete za pár korun v hobby marketech. K dostání je i slaměný, ten je ale o něco dražší a vyžaduje o maličko více zručnosti.

Při práci s jehličím jistě oceníte pracovní rukavice, přece jen, drobné jehličky se mohou vzpouzet a trochu práci ztížit. Pokud jste vybaveni, můžete začít. Na korpus přikládejte větve dle libosti a vždy je připevněte pomocí zeleného drátku. Jakmile máte hotovo, vyberte zdobení.

Můžete jej barevně sladit, to znamená, že bude věnec pouze v jedné barvě, anebo barviček nakombinujte víc. Nejvhodnější jsou barevné kuličky na drátku, drátek jednoduše zapíchnete přes jehličí do polystyrenového korpusu a kulaté ozdoby vydrží i důraznější zavírání dveří.

A nejen nad dveře

Když už jste v tom, udělejte si věnce hned dva. Jeden už využití má a ten druhý zase poslouží jako stojánek na svíčku. Jakmile vyrobíte a ozdobíte věnec dle předchozího návodu, umístěte jej na dekorační talíř a do středu vložte větší vonnou svíčku.

Plechový stojánek k nepoznání

Velmi ladně můžete ozdobit plechový stojánek na čtyři svíčky. Bez dalších pomůcek jednoduše zapíchejte větvičky na plechový tácek stojánku, využijte opět kombinaci rostlinek, která se vám líbí nejvíce. Buď jej můžete nechat tak, anebo přidejte šišky, popřípadě zase trochu blýskavé dekorace. Z přírodních materiálů vypadá krásně svitek skořice, sušená pomerančová nebo citronová kolečka. Využít můžete i korálky.

Tip na závěr

Jste v časovém presu a nemáte možnost si jehličnatou dekoraci vyrobit? V hobby marketech jsou k dostání i umělé věnce, které jsou od těch skutečných skoro k nerozeznání. Ozdobit je můžete pomocí tavné pistole a dekorace, která se vám líbí. Pořizovací cena věnce je sice vyšší, ale vydrží vám hned několik let.

Související články

Zdroje: www.youtube.com, blueberrypink.cz