Baobab (4.1. – 3.2.)

Baobab je majestátní africký strom, který lidé hluboce respektují, stejně jako zrozence v tomto znamení. Tito lidé bývají čestní, ohleduplní a jsou liberální. Mají praktický přístup k životu. Baobabové jsou ve srovnání s jinými africkými symboly zvěrokruhu pohodoví a neberou se příliš vážně, ale mají silný smysl pro individualitu.

Bohatství jantaru a stříbra (4.2. – 5.3.)

Emotivní a plní energie, takoví jsou zrozenci v tomto znamení. Ať už jsou jejich emoce pozitivní nebo negativní, vždy je prožívají velmi silně. Bývají bystří, stabilní ve svých názorech a přesvědčení. Občas propadají nervozitě, ale jejich přirozená intuice je vždy zavede na správnou cestu.

Rodina (6.3. – 4.4.)

Obětavost a soucit jsou hlavními vlastnostmi lidí narozených ve znamení Rodina. Patří k nim i laskavost a zdrženlivost. Vynikají vrozenou moudrostí a dobrotou, proto patří mezi blízkými lidmi mezi ty, ke kterým lidé chodí pro rady.

Malé služby pro sousedy (5.4. – 4.5.)

Lidé zrození v tomto znamení patří mezi oblíbence ve společnosti, mají spoustu přátel, jsou zábavní a mají spoustu kreativních nápadů. Mají báječný smysl pro humor, umí si udělat legraci i sami ze sebe. Rádi pomáhají druhým a jsou spolehliví.

Tržnice (5.5. – 4.6.)

Ti, kdo se narodili v tomto africkém znamení astrologie jsou přesně jako rušná tržnice – žijí v bouřlivém tempu. Bývají impulzivní, jsou optimističtí, někdy vstupují bezhlavě do vztahů a přátelství. Mají také silné sociální cítění.

Předek (5.6. – 4.7.)

Předek je jedním z nejuctívanějších znamení v africké astrologii. Mají přirozené schopnosti vést ostatní, jsou vnímaví a vždy hrají fér. Zároveň však často bývají rezervovaní a mají tendenci se od ostatních izolovat.

Soudce (5.7. – 4.8.)

Lidé narození v tomto znamení afrického horoskopu vynikají svou spravedlností. Dokáží rychle zhodnotit všechny názory a správně se rozhodnout. Mají zdravý a pragmatický pohled na život, ve kterém mají málo času na sebelítost. Dokáží využít energii ostatních pro dobrou věc.

Ořech (5.8. – 3.9.)

Nekonvenční a vzrušující, takoví jsou zrozenci v Ořechu, a to zejména v mladším věku. Během stárnutí získávají moudrost. Energie jim ale zůstává po celý život. V africké kultuře se také široce věří, že lidé narození v tomto znamení mají intuitivní jasnovidné schopnosti, kterých se mnozí obávají.

Cestovatel (4.9. – 3.10)

Lidé narození v tomto znamení afrického horoskopu jsou pravděpodobně nejsložitějšími postavami, mají velmi komplikovanou povahu. Jsou smutní, když dosáhnou svého cíle, šťastní když vyrážejí za novým. Jsou velmi citliví a někdy mají potíže věřit své intuici.

Vzdálenost (4.10. až 3.11.)

Ti, kdo se narodili v tomto znamení bývají snílci, filozofové a anarchisté, kteří nesnášejí konformitu a raději následují svou tvůrčí intuici. Dávají přednost spontánnosti a nechávají se řídit okolnostmi, které si nevytvořili. Jsou vášniví a instinktivní, obvykle jsou důvěrní a mají vřelé srdce, často dosahují v životě velkého úspěchu.

Dítě světa (4.11. – 3.12.)

Zrozenci v tomto znamení mají tendenci vést úspěšný, klidný a bezpečný život s velkorysou a silnou povahou, kterou ostatní považují za přitažlivou. Jako takoví pěstují loajální přátelství, někdy je však přepadne domýšlivost.

Sklizeň v sýpce (4.12. – 3.1.)

Extrémně aktivní a plní života, takoví jsou lidé narození v tomto znamení. Mají štědrost a loajalitu, kterou ostatní obdivují, ale často propadají dojmu, že jsou oblíbení. Někdy svému pocitu propadnou natolik, že zapomenou na to, že úspěch přináší tvrdá práce a nasazení.

Zdroje: www.vlasta.cz, themindsjournal.com