Dárků kulovitého tvaru asi nebude mnoho, přesto na takové předměty můžete narazit, třeba pokud budete chtít obdarovat nějakého nadšeného sportovce, například míčem nebo bowlingovou koulí. Zbývá vymyslet, jak poněkud neskladný tvar umravnit obalem tak, aby byl výsledek co možná nejpohlednější. Samozřejmě můžete dát míč do krabice nebo dárkové tašky, ale zvlášť u větších průměrů hrozí, že tak velkou vánoční tašku neseženete, a ani obří krabice se nejeví jako lákavé řešení.

Mnohem lepší, skladnější a praktičtější je v tomhle případě použít celofán. Jeho výhodou je, že je pevnější než balicí papír a i nepravidelně namačkaný vypadá pěkně. Můžete použít průhledný i neprůhledný, výhoda neprůhledného je v tom, že na dárek není vidět, takže si i přes jasný tvar uchová auru překvapení. Vyberte si tedy dostatečně velký čtvercový kus celofánu. Když posadíte míč nebo jiný kulatý předmět doprostřed, celofán by měl být tak velký, abyste mohli jednotlivé rohy zvednout kolem předmětu a nahoře spojit. To také udělejte, zvednutím všech čtyř cípů podél dárku ho obalíte. Nahoře vzniklou „chocholku“ pevně stáhněte provázkem nebo lepicí páskou. Nakonec můžete své dílko korunovat barevně ladící stuhou, kterou skryjete provázek či pásku pro doladění estetického dojmu.

Stejně tak můžete místo celofánu použít i látku, a pokud jste zruční a takovéto činnosti vás baví, můžete se inspirovat japonským uměním balení předmětů furoshiki, kde existují spousty speciálních úvazů a skladů na všechny tvary předmětů. Takový dárek potom se svým obalem vytvoří dokonale harmonický, nezapomenutelný celek. A pokud byste třeba míček zabalili do pěkného šátku, který může obdarovaný či obdarovaná nosit, dáte tím rovnou dárky dva!