Beran (21.3. - 20.4.)

To, poslední, co bychom mohli říci o Beranech je, že jsou nudní. Opak je pravdou a totéž platí o jejich domovech, které musí být stejně nápadné a působivé jako oni. Beran se obklopuje moderními, ale elegantními prvky. Miluje umění, je individualista. Stěny jeho domova by mohly být i bílé, ale pro Berana se hodí červené nebo oranžové akcenty. Jednu stěnu si rozhodně může vymalovat odstínem zvaný červený muškát a nikdy neudělá chybu. Tento odstín bude mít na Berana rozhodně pozitivní vliv.

Býk (21. 4. - 21.5.)

Býk je sice smyslné znamení, ale měl by mít kolem sebe neutrální barvy. Má to svůj důvod. V domě Býka se toho děje tolik, že je potřeba vymalovat stěny neutrálně, aby se to všechno spojilo. Pokojové rostliny, kvetoucí stromky, všude svíčky… To všechno Býk doma má, a tak by si měl vymalovat jemnou barvou v odstínu alabastr s teplým podtónem.

Blíženci (22.5.–21.6.)

Blíženci jsou jako vzdušné znamení přitahováni světlem a je to pro ně neuvěřitelně důležitý aspekt. Narodili se v období, kdy jsou během roku dny nejdelší, takže jejich barva je světle žlutá, něco jako zlaté šampaňské. V tmavém prostoru se cítí jako v pasti.

Rak (22.6. – 22.7.)

Rak vládne domácnosti, do které vkládá veškerou svou energii. Z prostředí, v němž žije, čiší pohodlí, láska a klid a mají talent udělat z domova okouzlující místo, kam se všichni členové rodiny rádi vrací. Ideální barva pro toto znamení je bouřkově modrá v tlumeném odstínu, kde nechybí ani mírný nádech růžové.

Lev (23.7. – 22. 8.)

Královská povaha zrozenců ve Lvu vyžaduje pouze ty nejlepší materiály a barvy. A jsou to tři barvy: zlatá, šarlatová a fialová, které by u Lva doma neměly chybět. V minulosti to byla tři nejdražší barviva, určená na nejhodnotnější předměty a oděvy pro církevní hodnostáře a panovníky. Pokud tyto odstíny bude mít Lev ve své blízkosti, bude se cítit skvěle.

Panna (23.8. – 22.9.)

Panna je zemské znamení, lidé v něm narození jsou pečující, stálí a organizovaní. Jejich stěny nikdy nebudou vyzývavé a extravagantní. Ideální barvy jsou přírodní a neutrální, Panny ocení krémovou, šedou, ale i čokoládovou s modrozelenými akcenty. Panny nejenže rády kopírují přírodní svět ve svých domovech, ale také se s oblibou doma obklopují skutečnými rostlinami, i těmi namalovanými. Rostlinné motivy na stěnách však nesmí být nikterak okázalé.

Váhy (23.9. – 22.10.)

Váhy se rodí v srdci podzimu, ale jejich estetika není tak zemitá jako u Panny. Místo červených, žlutých, hnědých a oranžových, které by mohly napodobovat měnící se podzimní listy venku, lidé tohoto znamení hledají jemnější barevnou paletu. Vahám totiž vládne Venuše a ta je spojena s pastely. Váhy by se tak měly obklopovat odstínem jemný ruměnec, což je druh sladké a jemně růžové, která evokuje vnitřní krásu všech Vah. Ideální pro ně je i mátově zelená.

Štír (23.10. –21. 11.)

Štíři jsou známí svou tajemností. Kde Blíženci potřebují světlo, Štír touží po stínu. Štír má rád černé tmavé věci a je příliš napjatý, pokud v domě vidí příliš mnoho stimulace a roztodivných barev. Měli by mít doma i tmavě šedou, vínovou či lilkově fialovou.

Střelec (22.11.–21. 12.)

Střelci jsou nadšeni životem a jejich domácí výzdoba tomu odpovídá. Přinášejí domů upomínkové předměty a krásně je předvádějí. Dokonale vymalované stěny u Střelce doma nesou jasné a zářivé barvy veselých odstínů a vzorů s názvem západ slunce. Může to být červená, oranžová, žlutá, ale i modrá.

Kozoroh (22.12. – 19.1)

Jelikož se Kozoroh narodil v zimě, touží po útulném prostředí. Někdo může říci, že lidé tohoto znamení jsou strozí, ale oni se raději vidí jako minimalisté a tradicionalisté. Milují stěny obložené dřevem a tradiční nábytek, barvy, kterými se rádi obklopují jsou šedá, hnědá či krémová. Prostě v jednoduchosti je krása a tak se Kozoroh cítí spokojený.

Vodnář (20.1.–18. 2.)

Lidé narození ve znamení Vodnáře se rádi odlišují. Milují kobaltově modrou, fuschiovou a šedou a občas se cítí dobře i blízko věcí v neonových barvách. Preferují moderní a kovové prvky, které kombinují se zářivými barvami.

Ryby (19.2.–20.3.)

Ryby jsou vodní znamení, takže chybu neudělají s žádným odstínem modré, souhrnně se jejich barvy nazývají vodní lilie a zahrnují kromě modré, i světle růžovou, bílou, lila a fialovou. Díky těmto odstínům si Ryby užívají klidné prostředí, evokující vodní svět.


Zdroje: rd.com, colori.it