Beran

21. 3. až 20. 4.

Uklidňuje vás pohled na krásné červené pole plné vlčího máku? Pak jste nejspíše Beran, protože vlčí mák je pro něj osudová bylinka. Už ve středověku byl považován za čarodějnickou rostlinu a dokonce s z něj míchaly léčivé masti. Vzhledem k tomu, že se obecně neradi rozhodujete, vlčí mák vám s tím pomůže a navíc vás ochrání před negativními myšlenkami.

Lev

23. 7. až 22. 8.

Lev miluje dobromysl, která se používá i v kuchyni a můžeme ji znát pod názvem oregáno. Tato bylinka je známá už od nepaměti, dokonce se říká, že Marie uložila Ježíška právě na lůžko z dobromysli. Lidé mající rádi dobromysl jsou zpravidla přátelští a mají široký okruh zájmů. Jsou ale také citliví a empatičtí.

Střelec

23. 11. až 21. 12.

Možná se budete divit, ale zásadní bylinkou pro Střelce je obyčejný kyselý šťovík. Teď už je vám možná jasné, proč se o někom říká, že se tváří jako šťovík. Střelci jsou totiž neustále zakabonění a tváří se kysele. Lidé se s nimi většinou odmítají bavit právě z tohoto důvodu. Nejhorší je, že si to většina z nich vůbec neuvědomuje.

Býk

21. 4. až 21. 5.

Býk je peprný jako máta. Čaj z této bylinky byl užíván na projasnění mysli a to Býk často potřebuje. Jeho myšlenky jsou často neurčité a nejasné. Většinou se snaží dělat že nic, ale často nemají tušení, co se děje. Lidé je považují za omezené burany a nechtějí s nimi mít nic společného.

Panna

23. 8. až 22. 9.

Panny jsou čisté a krásná jako vřes. Tato bylinka bývá často osamocena v lesích, stejně tak jako Panna čekající na lásku. Jinak jsou ale Panny neuvěřitelní držáci a není třeba se o ně příliš starat, stejně tak jako o vřes. Pokud se stanou vašimi přáteli, máte jistotu, že je to navždy. Také jsou tito lidé velmi pořádkumilovní.

Kozoroh

22. 12. až 20. 1.

Rozmarýn je úžasná a voňavá bylinka, která zajišťuje Kozorohům neustálý úsměv na rtech a dobrou náladu. To je vidět i na jejich rodině a domově, nikdo se s nimi nenudí. Jsou vkusní, mají styl a milují čistotu a pořádek. Nepotřebují drahá auta, ani značkové kabelky a i tak mají ve společnosti vždy navrch.

Blíženci

22. 5. až 21. 6.

Blíženci neustále na něco čekají a stále něco hledají. Smysl života, lásku, přátelství i porozumění. Nikdy nejsou spokojeni s tím, co mají, a chtějí mít vždy něco lepšího. Nakonec ale většinou ostrouhají a litují, že se nespokojili se svým životem. Neumí prostě správně odhadnout situaci. Tymián je bylinka, která jim jejich tápání může usnadnit.

Váhy

23. 9. až 23. 10.

Třezalka už od pradávna léčí lidi i zvířata. Váhy většinou mají mimo jiné i léčitelské schopnosti, proto je třezalka jejich oblíbenou rostlinou. Váhy si neumí poradit s emocemi, proto sice poznají, když je někdo nemocný, umí mu pomoci s léčbou, ale po duševní stránce ho podpořit neumí. Neumí často taky poprosit ani poděkovat.

Vodnář

21. 1. až 20. 2.

Vodnáři často nemají chuť na milostné hrátky, proto je pro ně ideální bylinkou rebarbora, která působí jako afrodiziakum. Mají silně rozvinutý smysl pro rodinu a veškerý svůj čas tráví obklopeni svými blízkými, což jim naprosto vyhovuje. Mají také citlivé zažívání a nesnesou pálivé jídlo.

Rak

22. 6. až 22. 7.

Konvalinka je krásná, voňavá, ale jedovatá, stejně jako slova Raka, kterými umí často velmi ublížit. Sice je vše zajímá, vyposlechnou si příběhy ostatních, obrázek si však udělají vlastní a s upřímným názorem si servítky opravdu neberou. Často poznáte, že Rak začne začne mluvit, zhluboka se předtím totiž nadechne. Když se to stane, utíkejte, předejdete konfliktu.

Štír

24. 10. až 22. 11.

Pampelišky nesnáší průměrnost stejně jako Štír. Chtějí být ve všem nejlepší a dobře si uvědomují, že úspěch nepřichází bez práce. Milují luxus, který si náležitě užívají. Nosí značkové věci, jezdí v luxusních autech a jejich bydlení kopíruje moderní katalogy. Mívají potíže se štítnou žlázou.

Ryby

21. 2. až 20. 3.

Hořký pelyněk je typický pro Ryby, které si vždy vše vyžerou až do dna. Zklamání, nejistotu i utrpení prožívají na maximum. Většinou rychleji mluví než myslí, což se jim často nevyplácí. Tam, kde pelyněk zapustí kořeny, tam se Ryby usadí. Na druhé lidi mají ještě vyšší nároky než na sebe.