Beran (21.3. - 20.4.)

Černý čaj

Beran je dynamický a energický, a aby mohl čelit rušným dnům, potřebuje nějaké nápoje, které mu dodají energii. Co je lepší volba než černý čaj? Je bohatý na kofein a je platnou alternativou kávy.

Býk (21.4. - 21.5.)

Anglický snídaňový čaj

Býk vždy míří na něco tradičního a stejné je to i u nápojů. Anglický snídaňový čaj, tedy English Breakfast Tea je pro něho ten pravý. Zklidní ho a také se díky němu cítí sofistikovaně.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Čaj z kozlíku lékařského

Blíženci milují aktivní a dynamický život, protože mají největší strach z nudy. Na konci náročného dne si ale chtějí odpočinout, a proto by měli pít bylinkové čaje na spaní. Zvláště kozlík lékařský je pro ně jako stvořený: je uklidňující a sedativní, výborný při nespavosti.

Rak (22.6. - 22.7.)

Heřmánkový čaj

Rak je velmi emocionální znamení, a když se setká s něčím, co se mu zrovna nehodí, okamžitě začne trpět a rozruší ho to. Největší napětí se hromadí v břiše, k relaxaci zrozencům v Raku pomůže heřmánkový čaj.

Lev (23.7. - 22.8.)

Zázvorový čaj

Lev je odvážné znamení, rozený vládce a miluje výrazné chutě. Měl by dávat přednost zázvorovému čaji. Nejen protože je lehce pikantní, ale je také ideální proti stresu a únavě.

Panna (23.8. - 22.9.)

Čaj z kardamomu

Panna je velmi racionální znamení, nenechává se strhnout instinktem a vždy se snaží vybrat to nejlepší pro sebe a své zdraví. Ideální bylinkový čaj pro toto znamení? Kardamom. Pomáhá proti kašli, nachlazení, chřipce a je ideální pro návrat do kondice.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Kopřivový čaj

Váhy jsou znamením zvěrokruhu, kterému nejvíce záleží na linii a fyzickém vzhledu, a proto zkouší nejrůznější prostředky na udržení kondice. Zejména na jaře je pro Váhy vhodný kopřivový čaj.

Štír (24.10. - 22.11.)

Čaj z pomerančové kůry a květů

I když Štír miluje dobré a kalorické jídlo, snaží se udržovat v kondici přírodními prostředky. Vynikajícím čajem na posílení imunity a proti obezitě je proněj čaj z pomerančové kůry a květů.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Exotický ovocný čaj

Střelec velmi miluje exotické chutě, a to i když jde o nápoje. Vydává se hledat ty nejkonkrétnější ovocné čaje, aby mohl vzpomínat na své cesty po světě a vychutnával si chutě ochutnané v místech, která navštívil.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Čaj z mučenky

Návrat domů na konci pracovního dne je okamžik, který Kozoroh miluje nejvíce. Pro uvolnění nahromaděného napětí by udělal cokoliv, nejvíce mu však pomůže popíjení bylinkového čaje. Mučenka uklidňuje nervový systém a celkově zbavuje napětí.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Zen bylinný čaj

Jednou z věcí, kterou Vodnář prostě nevydrží, je stres, který mu ničí jeho dynamické a dobrodružné dny. Ke zklidnění by měl pít zen bylinkový čaj, třeba ze slézu. Tímto způsobem se Vodnář očistí od stresu a získá tu správnou energii.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Mátový čaj

Ryby jsou romantici a snílci. Lidé v Rybách by trávili klidně i hodiny obdivováním velkolepého panoramatu, třeba s šálkem čaje v ruce. Jaký je pro ně ten nejvhodnější? Mátový. Není ani příliš hořký, ani příliš sladký a je ideální pro každou příležitost, od probuzení až po chvíle večerní relaxace.

Zdroj: Youtube

Zdroje: mindbodygreen, fanpage.it