Sněhové pečivo se peče nebo spíš suší nejlépe dvě hodiny za velmi nízké teploty, takže si nechte dostatek volného času. Podle následujícího receptu vytvoříte asi šestnáct myšek.

  • 4 bílky (pokojové teploty)
  • 225 g pískového cukru
  • plech na pečení
  • papír na pečení
  • zdobicí sáček
  • špachtli
  • stříbrné cukrové kuličky (cukrářské zdobení)
  • černé (tmavé) cukrové kuličky (případně zrnka celého pepře)
  • půlky mandlí
  • šídlo
  • zlatý provázek

Bílky dáme do velké mísy a vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání po lžících přidáváme cukr.

Plech vyložíme papírem na pečení a troubu vyhřejeme na stupeň 1/2 (100 °C). Sníh lžící přendáme do zdobicího sáčku a na pečicí papír vymačkáme klínovité tvary.

Klínky špachtlí uhladíme do tvaru myšiček. Trochu sněhu si necháme na závěr.

Hlavičku vytvoříme tak, že použijeme stříbrnou kuličku na čumáček, rozpůlené mandle na ouška a černé kuličky na očka. (Lze použít i zrnka pepře, ty však nelze jíst.)

Pečeme v troubě asi dvě hodiny do lehounkého zezlátnutí. Necháme vychladnout a pak šídlem uděláme dírku na ocásek. Neupečeným sněhem přilepíme kousek zlatého provázku jako ocásek.

Nemusíme vytvářet pouze myšky, podobným způsobem můžeme upéct třeba stašidýlka: