Bambulkové větve

Nastříhejte si na procházce zajímavé větve, nejlépe členitější. Vyberte několik odstínů barev nepříliš silné vlny nebo bavlněné příze a umotejte pořádně husté, různě velké bambule. Zastřihněte jim všechny přečnívající nitky a pomocí tavné pistole je nalepte na větve. Umístěte je do různých starých lahví a karaf, prodávají je bazary a vetešnictví.

Lapač s bambulemi

Na výrobu lapače zlých snů budete potřebovat dřevěný vyšívací kruh o průměru 14,5 cm (prodává např. Stoklasa), tenkou bílou bavlněnou přízi nebo vyšívací bavlnku na základ, a malé bambulky, plstěné kuličky, korálky a peříčka na dozdobení.

Vezměte kruh, konec příze pevně přivažte, odměřte si potřebnou délku (v našem případě asi 4 metry) a odstřihněte. Namotejte z příze na kousek tvrdého kartonu malé klubíčko, které se vám bude snadno provlékat vznikající sítí. Kruh rozdělte na pomyslných deset dílků a pravidelně omotávejte. Postupně splétejte síť, až dojdete ke středu. Tam na přízi navlékněte jeden korálek nebo plstěnou kuličku a zapošijte. Na spodní část kruhu přivažte šňůru korálků a od ní další svislé šňůrky s bambulkami, korálky a peříčky. Po obou stranách kruhu ještě zavěste svazečky peříček spojených vázacím drátkem.

Další návody na krásné tvoření najdete v časopisu Kreativ.

Zdroj: Časopis Kreativ