Pondělí podle Měsíce, ve španělštině, italštině i francouzštině je to lunes, lunedi a lundi, a to podle luny. Úterý získalo jméno podle Marsu, ve výše uvedených jazycích je druhý den v týdnu martes, martedi nebo mardi. Středa po planetě Merkur, čtvrtek po planetě Jupiter a pátek po Venuši. Sobota získala jméno po Saturnu a neděle je sol, neboli Helios, Slunce.

PONDĚLÍ

Pondělí vládne Měsíc, který je podle astrologie symbolem oddanost, laskavosti a rodiny. V tomto duchu jsou lidé narození v pondělí mateřští, citliví, přizpůsobiví a laskaví. Může trvat nějaký čas, než se rozhodnou, odhalí svou pravdu záhadným způsobem a budou přirození. Zrozenci v pondělí jsou většinou i fyzicky atraktivní.

ÚTERÝ

V řecké a římské mytologii je Mars (nebo Ares) válečným bohem, a tak lidé narození v úterý přicházejí s ohnivým, bojovným duchem. Tito lidé jsou odvážní, netrpěliví, energičtí, aktivní a vedeni k úspěchu. Zrozenci v úterý mají energii, kterou cítí spíše jako tlak než jako tah a mohou se cítit, jako by měli naplnit větší osud.

STŘEDA

Merkur je bůh financí, cestování a komunikace. Středeční lidé jsou velmi bezprostřední a komunikativní. Jsou také všestranní a trochu neopatrní, budou hledat několik možností, dokud nedosáhnou té, která jim nejlépe vyhovuje. Jsou také velmi melancholičtí.

ČTVRTEK

Čtvrtek je ve skutečnosti odvozen od severského boha Thora. Lidé narození ve čtvrtek přebírají mnoho Thorových osobnostních rysů. Thor, nebo také v římském jazyce Jupiter, je optimistický, geniální a obecně zábavný, což znamená, že i zrozenci ve čtvrtek se stávají zábavnými společníky na každém večírku či akci. Mohou se v životě ocitnout v potřebě kontrolovat situaci, posuzovat nebo zastávat manažerskou či jinou vedoucí roli. Bývají také hodně ambiciózní.

PÁTEK

Pátku vládne Venuše, planeta lásky, rovnováhy, krásy, romantiky, elegance a potěšení. Lidé narození v pátek jsou společenští, mají umělecký talent, jsou posedlí krásou a láskou, i když mohou mít také narcistické sklony.

SOBOTA

Sobotní lidé se rodí díky Saturnovi, bohu bohatství, svobody a zemědělství. Neznamená to, že by se rodili automaticky bohatí, ale jsou skromní, pilní, moudří, praktičtí, přísní a pracovití.

NEDĚLE

Jejich vládnoucí hvězdou je Slunce, což obvykle znamená, že tito lidé jsou zářící, kreativní, odvážní a hlasití. Nedělní lidé často hledají svou cestu, vyčnívají z davu a hledají reflektory. Stávají se přirozenými vůdci, ale jsou také veselé a velice společenští.

Zdroje: astrotalk.com, www.bustle.com