Děti se na podobné oslavy velmi těší. Ty větší vám jistě rády s přípravou výzdoby pomohou. A co víc - rychleji jim uteče čas, než očekávaná událost přijde.

DIY vlaječkové a jiné girlandy

Specializované obchody nabízejí nespočet dekorací pro podobné účely. Oblíbené jsou vlaječkové girlandy. Prodávají se v nejrůznějších barvách, vzorech a velikostech. Zvolit tedy můžete třeba oblíbenou barvu oslavence. Ale snadno si můžete girlandy vytvořit vlastní. Například tak, že vystříháte a slepíte vlaječky z barevných papírů jak je vidět na snímku.

Pokud však potřebujete udělat větší výzdobu, byla by taková domácí výroba velmi zdlouhavá. Ke spojení jednotlivých vlaječek můžete využít šicí stroj. Ideální je vystříhat trojúhelníky potřebné velikosti z akvarelového papíru, ozdobit podle vlastní fantazie a prošít přibližně 7 mm od horního okraje pevnější nití. Mezi jednotlivými vlaječkami necháme vždy malou mezeru.

Pokud nemáme po ruce šicí stroj, dobře poslouží i kancelářská děrovačka. U horního okraje vlaječky uděláme v rozích 2 dírky a těmi pak protáhneme provázek či mašli. Aby vlaječky příliš neujížděly, je potřeba udělat na provázku uzlíky.

Skládačky origami oživí nejen stůl

Jednoduché skládačky origami mohou ozdobit jak slavnostní tabuli, tak je můžeme na provázcích zavěsit do prostoru. I ti, kteří do tajů papírových skládaček nepronikli, jistě zvládnou poskládat papírovou lodičku či parník.

Dort korunují svíčky a dortové fontány

Ať už budete mít dort kupovaný, nebo vlastnoručně vyráběný, korunou mu dodají svíčky. Děti pobaví třeba ty, které nejdou sfouknout. Dalším vylepšením může být dortová fontána, která dodá slavnosti báječnou atmosféru.