Zdroj: Časopis Kreativ

Co potřebujete:

  • samotvrdnoucí hmotu • lepidlo na keramiku nebo vteřinové lepidlo • případně dekor (náš dřevěný ptáček je z Textilní galanterie Stoklasa, stoklasa.cz)

Na papír si nakreslete šablony na boční zdi, štítové stěny a podlahu, nebo si můžete vytisknout šablonu naši, kterou najdete tady –praktickazena.kafe.cz. Při rozměřování myslete na to, jakým způsobem budete domeček lepit.

Pokud budete nejdříve lepit k podlaze boční zdi jako v našem případě, bude jejich délka shodná s delší stranou podlahy. Šířka štítové stěny pak musí být součtem kratší strany podlahy a dvojnásobku síly boční zdi. Ze samotvrdnoucí hmoty vyválejte rovnou placku o síle 5 až 7 mm, přiložte na ni šablonu a podle ní díly nožem vykrojte. Vyzkoušejte si předtím, aby vykrojený díl šel odlepit od podložky, na některé povrchy hmota příliš přilne. Jednu štítovou stěnu udělejte s komínem, druhou bez něj. Všechny díly nechte ztvrdnout a pak je slepte lepidlem na keramiku nebo vteřinovým lepidlem. Do hotového domečku zasaďte sukulent, který nepotřebuje příliš zalévat. Nahoru na zeminu můžete ještě nasypat drobné bílé kamínky.

Další nápady na tvoření najdete v časopise Kreativ. Toto je nové číslo, které najdete na stáncích. Jestli si jím chete prolistovat, můžete zde.

Můžete se podívat i na naš FB.