Nil

Termíny: 1.–7. ledna, 19.–28. června, 1.–7. září, 18.–26. listopadu

Staří Egypťané pojmenovali své první znamení zvěrokruhu po Nilu, své životní míze. Toto je jediné znamení, které nepředstavuje božstvo. Staří Egypťané věřili, že lidé narození v tomto znamení jsou logičtí, mírumilovní a praktičtí. Nemají rádi hádky a dělají vše pro to, aby kolem sebe udrželi mír. I když jsou někdy ovlivněni svými vášněmi, stále jsou stejně moudří jako vášniví. Jsou silnými pozorovateli, což jim pomáhá rozvíjet intuici.

Amun-Ra

Termíny: 8.–21. ledna, 1.–11. února

Amun-Ra je druhé egyptské znamení zvěrokruhu. Podle staroegyptské astrologie je Amon-Ra králem bohů, jedním z nejmocnějších egyptských astrologických symbolů. Ti, kteří se narodili v tomto znamení, jsou sebevědomí, zdvořilí a optimističtí. Jsou efektivními vůdci, rádi mají vše pod kontrolou, a dělají chytrá rozhodnutí.

Mut

Termíny: 22.–31. ledna, 8.–22. září

V egyptské astrologii je třetím znamením zvěrokruhu Mut, matka světa, ženské božstvo zodpovědné za ochranu lidstva. Ti, kteří se narodili v tomto znamení, jsou citliví, milující, loajální a velkorysí. Tito lidé jsou obvykle velmi soustředění a cílevědomí. Velmi chrání ostatní a bývají milujícími rodiči.

Geb

Termíny: 12.–29. února, 20.–31. srpna

Čtvrtým znamením egyptské astrologie je Geb, egyptský bůh země. Staří Egypťané věřili, že jeho smích odstartoval zemětřesení. Gebové jsou věrní, otevření a citliví. Někdy se zdají být příliš emotivní, ale to jen přitahuje ostatní lidi. Jsou to velmi spolehliví přátelé. I když bývají plašší, dokážou být v případě potřeby pěkně vytrvalí.

Osiris

Termíny: 1.–10. března, 27. listopadu – 18. prosince

V egyptské astrologii je pátým znamením zvěrokruhu Osiris, pojmenovaný po bohu podsvětí a vzkříšení. Lidé narození v tomto mocném znamení jsou silní, inteligentní, zranitelní a nezávislí. Obvykle se stávají silnými vůdci. Existuje jen velmi málo překážek, které mohou lidem Osiris zabránit v dosažení jejich cílů. Někdy mohou být agresivní a sobečtí, ale vždy řeknou, co si myslí.

Isis

Termíny: 11.–31. března, 18.–29. října, 19.–31. prosince

Šestým egyptským znamením je Isis. Isis je bohyně přírody. Lidé narození v tomto znamení zvěrokruhu jsou čestní a přímí. Jsou společenští a romantičtí a mají vynikající smysl pro humor. Lidé z Isis mají všechny potřebné osobnostní rysy, aby mohli dobře pracovat v týmu.

Thoth

Termíny: 1.–19. dubna, 8.–17. listopadu

Thoth je sedmé egyptské astrologické znamení, které dostalo své jméno od boha učenosti a moudrosti. Podle egyptského horoskopu jsou lidé narození v tomto znamení romantičtí, moudří, energičtí a odvážní. Neustále hledají způsoby, jak se zlepšit. Thothové se rádi učí a jsou velmi vynalézaví.

Zdroj: Youtube

Horus

Termíny: 20. dubna – 7. května, 12.–19. srpna

Jedno z nejmocnějších znamení zvěrokruhu, Hor je bůh oblohy. Tito lidé jsou odvážní, ambiciózní a optimističtí. Dělají praktické a moudré vůdce, kteří motivují a inspirují. Lidé narození ve znamení Hora jsou pracovití a dobře vycházejí s ostatními.

Anubis

Termíny: 8.–27. května, 29. června – 13. července

V egyptské astrologii patří deváté znamení Anubisovi, bohu mumifikace a strážci podsvětí. Lidé narození v tomto znamení zvěrokruhu jsou sebevědomí a zvědaví. Lidé Anubis jsou velmi pracovití a kreativní, ale nejlépe se jim pracuje, když jsou sami, protože mají introvertní povahy.

Seth

Termíny: 28. května – 18. června, 28. září – 2. října

Desátým znamením egyptského zvěrokruhu je Seth. Seth je bůh chaosu a násilí. Ti, kteří mají Setha jako egyptské astrologické znamení, jsou perfekcionisté a odvážní. Vyhledávají výzvy, jsou skvělí v komunikaci s lidmi a rádi jsou středem pozornosti.

Bastet

Termíny: 14.–28. července, 23.–27. září, 3.–17. října

Bastet, jedno z ženských znamení zvěrokruhu, je božstvem koček, plodnosti a potěšení. Tito lidé vždy hledají rovnováhu a vyhýbají se konfliktům. Jsou to okouzlující, přítulné a citlivé osobnosti, které se vždy mohou spolehnout na svou nezaměnitelnou intuici. Jsou to loajální a oddaní partneři.

Sekhmet

Termíny: 29. července – 11. srpna, 30. října – 7. listopadu

Nakonec se seznamte se Sekhmetem, dvanáctým znamením egyptského zvěrokruhu. Sekhmet je bohyně války. Lidé narození v tomto znamení mají dvě stránky své osobnosti: na jedné straně jsou disciplinovaní, na druhé straně svobodní a pohodoví. Tito lidé jsou perfekcionisté a mají dobrý smysl pro spravedlnost.


Zdroje: belowthestars.com, www.shape.com

Nejvzácnější psí plemena na světě

Zdroj: Youtube