Každé z 12 znamení zvěrokruhu disponuje jedinečnými vlastnostmi a schopnostmi v různých aspektech svého života. Pokud jste Beran nebo Střelec, jste mnohem pravděpodobněji netrpěliví než vaše protějšky ve znamení Býka. Mezitím jsou Lev, Štír a Ryby plní citové vášně, zatímco Vodnář není příznivcem vyjadřování svých emocí a může často odmítat blízký citový kontakt s druhými.

13? Ne, klidně i 4 nebo 9

Pověry existují po celém světě, ale čísla spojená se štěstím nebo naopak smůlou se na různých místech obvykle liší. Domorodci tyto informace obvykle znají, ale cizince mohou místní pověry překvapit. "Cože?! Co je na čísle 359 tak smolného?!"

Každý ví, že existují i smolná čísla, například západní civilizace většinou věří v nedobrý vliv čísla 13, které prý může přinést smůlu. V některých asijských kulturách se lidé bojí čísel 4 (například v Japonsku), 9 nebo 17. V některých zemích se lidé bojí čísel, která jim přinášejí štěstí.

Numerologie a síla čísel

Každé znamení zvěrokruhu má podle astrologie své šťastné i nešťastné číslo. A na ta se právě podíváme. Mohou jimi být klidně číslo vašeho domu nebo bytu z vašeho dětství nebo některé číslice starého telefonního čísla, které vám utkvěly v paměti, či část poznávací značky starého auta, které jste měli obzvlášť rádi. Anebo to může být číslo úplně náhodné, o němž jste to až dosud nevěděli.

O svém šťastném i nešťastném čísle je dobré vědět, protože se může v určitých situacích hodit.

Co rozhoduje?

Štěstí ani neštěstí nejsou něčím, s čím se narodíte, ale také něco, co si vytváříte. V kasinech a jiných sázkových zařízeních hráči z podobných důvodů sázejí na svá šťastná čísla, a naopak těch nešťastných se snaží vyvarovat. Astrologie může vnést trochu světla do toho, jaké může být vaše skutečné šťastné, anebo naopak nešťastné číslo. Podle znamení zvěrokruhu lze dokonce určit, která čísla jsou pro člověka nejšťastnější. Astrologie může být v této oblasti překvapivě pronikavá, protože dokáže předpovědět, která čísla mají největší šanci přinést každému znamení zvěrokruhu štěstí. A naopak.

BERAN (21. března - 19. dubna)

Soutěživý a odvážný Beran rád vede a chce mít vždycky napilno.

Nejšťastnější čísla: 6, 18, 41, 77 a 83

Smolné číslo: 7

Pokud jste si mysleli, že sedmička je vaše šťastné číslo, je na čase to přehodnotit. Ve skutečnosti je sedmička šťastným číslem Raků. Vy se však číslu 7 za každou cenu vyhněte! Pokud to znamená vyhýbat se rodilým Rakům, budiž. Někdy je prostě nutné něco obětovat.

BÝK (20. dubna - 20. května)

Spolehlivost a tvrdohlavost Býků se mohou často ocitnout ve vzájemném rozporu. Býci, jste zemité, vážné stvoření - váš bezbřehý přístup je pozoruhodný. Všechno, co děláte, vám připadá monumentální a významné, i když si třeba jen uvaříte kávu nebo upečete koláč.

Nejšťastnější čísla: 5, 35, 50, 57 a 82

Smolné číslo: 359

Úspěchy Býků jsou stejně monumentální jako neúspěchy. A stejně tak monumentální je i smolné číslo: 359.

BLÍŽENEC (21. května - 20. června)

Blíženci, kteří jsou známí svou pohotovostí a společenskostí, se dostanou do potíží, když se ocitnou osamělí nebo uvíznou v rutině.

Nejšťastnější čísla: 1, 10, 18, 35 a 86

Smolné číslo: 8

Tvar smolného čísla naznačuje témata opakování a nekonečna, které jsou pro vaše dynamické a vášnivé znamení pravděpodobně příliš nudné. Pokud se chystáte navštívit Čínu, pravděpodobně byste měli přemýšlet o jiné destinaci, protože číslo 8 je v této zemi považováno za nositele štěstí a prosperity. Přemýšlejte raději o návštěvě Indie, protože Indové považují číslo 8 za narušitele vztahů a míru - je malá pravděpodobnost, že tam na něj narazíte.

RAK (21. června - 22. července)

Rak se řídí svými emocemi: je o něm známo, že je sentimentální, náladový nebo citlivý.

Nejšťastnější čísla: 1, 21, 24, 58 a 66

Smolné číslo: 4

Číslo 4 nenávidí i Japonci, považují jej za nešťastné, protože se velmi podobá výslovnosti slova "smrt" (shi) - ve skutečnosti to platí pro několik asijských jazyků a kultur. Někteří považují čtyřku za tak špatné číslo, že ji vynechávají v takových věcech, jako jsou čísla sedadel, podlah a sportovních týmů.

LEV (23. července - 22. srpna)

Lev je zrozen jako vůdce a často přebírá kontrolu nad situacemi, ale toto vůdcovství se může projevit jako arogance nebo nepružnost.

Nejšťastnější čísla: 6, 24, 39, 59 a 83

Smolné číslo: 13, král smolných čísel.

Číslo 13 je nejčastější smolné číslo napříč různými zeměmi a strach z pátku třináctého je univerzální. Existuje několik teorií, z nichž většina souvisí s náboženstvím. Poslední večeře se zúčastnilo 13 lidí a říká se, že Jidáš byl třináctým, který seděl u stolu.

PANNA (23. srpna - 22. září)

Panny jsou přehnaně kritické ke svým vlastním činům i k činům druhých a někdy se jim stává, že se zaplétají do menších životních detailů.

Nejšťastnější čísla: 16, 29, 79, 80 a 90

Smolné číslo: 9

Číslo 9 je spojeno s prožíváním utrpení druhých. V Japonsku je považováno za nešťastné, podobně jako 4, ale jeho výslovnost zní podobně jako mučení nebo utrpení.

VÁHY (23. září - 22. října)

Váhy rády udržují mír a jsou velkými příznivci férové diplomacie, ale pokud si nedají pozor, mohou nakonec nechat konflikty vyhnít v podobě zášti.

Nejšťastnější čísla: 7, 20, 55, 77 a 86

Smolné číslo: 0

Číslo 0 je často spojováno s nicotou a prázdnotou, což Váhy nesnášejí. Hledají v životě význam u všeho, všechno musí být plné významů, emocí, harmonie a rovnováhy. Číslo 0 je pro tak okouzlující a dobrosrdečné znamení zvěrokruhu příliš chladné a lhostejné.

ŠTÍR (23. října - 21. listopadu)

Štíři jsou k ostatním upřímní a pravdomluvní a totéž očekávají na oplátku.

Nejšťastnější čísla: 27, 29, 45, 53 a 89

Smolné číslo: 14

Číslo 14 je obvykle spojováno se zvědavostí a důvtipem, ale pro vášnivé Štíry není dostatečně intenzivní.

STŘELEC (22. listopadu - 21. prosince)

Velká zvědavost, energie a svoboda Střelce pohání po celý život, takže se nebudou rádi cítit omezováni nebo svazováni druhými.

Nejšťastnější čísla: 6, 16, 23, 60 a 81

Smolné číslo: 1

Číslo 1 nabádá k dramatickým změnám v životě a nedovoluje svobodomyslným Střelcům být sami sebou. Rodilí Střelci potřebují svobodu a možnost roztáhnout křídla, aby byli skutečně šťastní a spokojení.

KOZOROH (22. prosince - 19. ledna)

Kozorozi mají velký smysl pro zodpovědnost a spoustu sebeovládání, ale jsou také známí tím, že neodpouštějí, pokud jim někdo ublíží.

Nejšťastnější čísla: 21, 66, 83 a 84

Smolné číslo: 3

Číslo 3 je pro Kozorohy příliš snové. Kozoroh je jedno z nejpracovitějších znamení zvěrokruhu a zaměřuje se na dosažení svých cílů, takže snění je pro něj cizí pojem.

VODNÁŘ (20. ledna - 18. února)

Vodnáři spíše přemýšlejí o problému, než aby projevovali své emoce, když se nějaký objeví.

Nejšťastnější čísla: 17, 31, 40, 46, 61 a 76

Smolné číslo: 13

Magická třináctka je nešťastným číslem i pro Vodnáře, zatímco obráceně čtené – 31 je naopak číslem šťastným. Zatímco vaše číslo 31 symbolizuje pořádek ve financích, inteligenci, věrnost a mír, číslo 13 je spojováno se vším, co na Vodnáře působí negativně. Může vnést nepořádek a narušit rovnováhu.

RYBY (19. února - 20. března)

Ryby jsou velmi přátelské, což by však mohlo představovat problém, pokud budou příliš důvěřivé a někdo z jejich blízkých jim ublíží.

Nejšťastnější čísla: 8, 10, 27, 56 a 69

Smolné číslo: 44

Čtyřka je v některých asijských zemích považována za nešťastnou a číslo 44 je spojováno s rutinou a negativně ovlivňuje snovou podstatu znamení Ryb.

Zdroje: www.yourtango.com, daily-horoscope.us, zeny.iprima.cz