Beran (21.3. - 20.4.)

Beran je známý tím, že je trochu agresivní, extrémně impulzivní a má rebelskou duši. Těm, kdo se narodili v tomto ohnivém znamení, vládne Mars, planeta války a boje. Toto znamení zvěrokruhu se řídí svým vlastním instinktem a nikdy ne instinktem někoho jiného. Beran neakceptuje pravidla a především nesnese, aby mu někdo říkal, co má dělat. Nikdy neříkejte Beranovi, že nemůže udělat určitou věc, protože v tu chvíli se vzbouří a udělá vše, aby ostatním dokázal, že je jediným režisérem svého života.

Býk (21.4. - 21.5.)

Lidé narození ve znamení Býka jsou hodně tvrdohlaví, a tato tvrdohlavost tvoří pevný základ jeho osobní vzpoury. Nikdy se nesnažte přesvědčit někoho narozeného ve znamení Býka, aby udělal něco, čemu se vehementně brání – nikdy vás nebude poslouchat. Když se Býk vzbouří, nekřičí, nedělá scény, jen se prostě neodchyluje od svého názoru ani o píď. Tato vlastnost dělá z Býka jedno z nejvíce vzpurných znamení zvěrokruhu.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Blíženec má dvě stránky charakteru: jedna je vzpurná, druhá je vstřícná. Tato vlastnost vyvolává v Blížencích mnoho vnitřních konfliktů. Vstřícná stránka jeho podstaty se ve skutečnosti snaží přimět vzpurnějšího k zamyšlení, ale obvykle výzvu prohraje, alespoň na začátku. Ti, kdo se narodili ve znamení Blíženců, se z tohoto důvodu budou zpočátku bouřit proti všemu, co považují za nudné nebo zbytečné, ale když se uklidní a podívají se na situaci racionálně, přistoupí na kompromis a vždy udělají správnou volbu.

Lev (23.7. - 22.8.)

Ti, kdo se narodili v ohnivém znamení Lva, pravidla nezpochybňují, přímo je ignorují. Přijímají jen své vlastní zákony. Lev netoleruje, když mu někdo říká, co má dělat, jak a kdy. Ve skutečnosti toto ohnivé znamení žije své dny s velmi jasným konceptem: „Toto je můj život a jako takový ho řídím“.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Nezávislá linie Kozoroha je hluboce zakořeněna v jeho charakteru a Kozoroh netoleruje, aby mu někdo říkal, co má dělat se svým životem a budoucností. Toto zemské znamení si je vědomo své vrozené inteligence a dokonale ví, že může důvěřovat svým instinktům, i když často kolidují s autoritami jeho života. Když se Kozoroh bouří, nekřičí a nedělá žádné scény. Jen mlčky naslouchá, usměje se a pak udělá pravý opak toho, co se mu říká.


Zdroje: onlyoroscopo.com, www.astroyogi.com